NEWSNET

Economice

10 autobuze electrice-hibrid Mercedes circulă în Brașov

„Flota de transport public verde din Brașov se îmbogățește astăzi cu încă zece autobuze, autobuze hibride Citaro de la Mercedes, care vor contribui la reducerea poluării generate de transportul public. În cifre asta înseamnă o reducere de 96.000 de kilograme de dioxid de carbon pe an pe traseele pe care aceste autobuze vor opera, undeva la 1.300 de kilograme de dioxid de azot, sunt cifre importante pentru calitatea aerului din Brașov și cred că pot fi un element de mândrie care să convingă mai mulți brașoveni să folosească transportul public”, a declarat primarul Allen Coliban.

Cele 10 autobuze Mercedes-Benz, tip Citaro hibrid, circulă pe liniile 25, 28 și 41 și deservesc zona de Nord a Municipiului Brașov, respectiv cartierele Bartolomeu, Avantgarden și Stupini.

  • – linia 25: Avantgarden – Gara Brașov – Terminal Poienelor,
  • – linia 28: Stupini (str. Fundăturii) – Avantgarden – Livada Poștei,
  • – linia 41: Stupini (str. Lujerului) – Livada Poștei.

Noile autobuze hibride vor înlocui în circulație autobuze mai vechi din parcul RATBV S.A. precum cele Diesel Euro 3 (Mercedes Conecto, MAN A74) și vor disponibiliza autobuzele mai noi (Mercedes Citaro, BMC Procity și Menarinibus) pentru a fi utilizate pe alte trasee urbane și metropolitane. Reducerea emisiilor poluante va fi de aproximativ 17% pe liniile deservite, respectiv aproximativ 96.213 kg CO2 (dioxid de carbon)/an, 1.291 kg NOx (oxizi de azot)/an, 170,5 kg HC (hidrocarburi)/an, 26 kg particule în suspensie/an.

Avantajele autovehiculelor sunt date de consumul redus de combustibil, de 33,2 litri/100km, cu circa 17% mai puțin față de vehiculele clasice), au o capacitate de călători mai mare – 108 pasageri (27+1 locuri pe scaune), costuri de mentenanță reduse și garanție 5 ani sau 350.000 km.

 

The post 10 autobuze electrice-hibrid Mercedes circulă în Brașov appeared first on Economica.net.

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 3 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code