NEWSNET

Economice

16.120 de unităţi de învăţământ vor funcționa cu prezență fizică începând de săptămâna viitoare

„Începând cu data de luni, 22 noiembrie 2021, 16.120 de unităţi de învăţământ (cu personalitate juridică şi structuri arondate) din totalul celor 17.912 existente la nivel naţional, inclusiv unităţile conexe, vor funcţiona cu prezenţă fizică. Numărul total de elevi/preşcolari din aceste unităţi este de peste 2.600.000”, se arată într-un comunicat al Ministerului Educaţiei.

Conform sursei citate, alte 1.792 de unităţi de învăţământ vor continua cursurile în sistem online.

Ministerul Educaţiei precizează că lista unităţilor de învăţământ cu personalitate juridică şi structuri arondate, incluzând ratele aferente de vaccinare ale personalului şi modul de funcţionare, poate fi consultată pe site-ul instituţiei, la adresa https://www.edu.ro/sites/default/files/Situatie%20scoli%2019_11_2021.pdf.

Ordinul comun al miniştrilor Educaţiei şi Sănătăţii prin care se aprobă, începând de luni, permiterea prezenţei fizice la activităţile didactice în unităţile de învăţământ preuniversitar din localităţile în care rata de incidenţă este sub 3/1000, independent de procentul de vaccinare a personalului din unitatea de învăţământ, a fost publicat în Monitorul Oficial.

Potrivit modificărilor incluse în Ordinul ministrului Educaţiei şi al ministrului Sănătăţii, interimar, nr. 5.338/2.015/2021, consiliile de administraţie ale unităţilor de învăţământ preuniversitar emit decizia privind reluarea cursurilor cu prezenţă fizică prin raportare la rata de incidenţă, publicată pe site-ul Ministerului Educaţiei, cu informarea inspectoratelor şcolare judeţene/ISMB.

The post 16.120 de unităţi de învăţământ vor funcționa cu prezență fizică începând de săptămâna viitoare appeared first on Economica.net.

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 1 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code