Economice

A fost găsită a doua cutie neagră a avionului de pasageri Beoing 737-800 prăbuşit în sudul Chinei

„A doua cutie neagră a zborului China Eastern MU5735 a fost găsită pe 27 martie”, a anunţat agenţia de presă chineză Xinhua.

Această cutie neagră conţine date precum viteza, altitudinea şi direcţia de zbor.

Televiziunea publică CCTV a difuzat imagini cu membri ai echipelor de salvare recuperând cilindrul de culoare oranj acoperit puţin cu pământ şi care a fost descoperit la o adâncime de 1,5 metri, la nivelul rădăcinilor unui copac.

Prima cutie neagră, care conţinea conversaţiile din cabina piloţilor, a fost găsită miercuri şi trimisă la Beijing pentru a fi decodată. Analiza ei ar urma să dureze mai multe zile.

Acum ambele cutii negre ale avionului au fost găsite, iar anchetatorii vor trebui să obţină în următoarele zile sau săptămâni primele elemente ale răspunsului cu privire la cauzele accidentului.

După ce a confirmat identităţile majorităţii victimelor datorită testelor ADN, Administraţia chineză a aviaţiei civile (CAAC) a anunţat sâmbătă seara că toate persoanele ce se aflau la bordul aparatului au decedat.

La bord se aflau 123 de pasageri şi 9 membri ai echipajului, toţi cetăţeni chinezi. Acesta este cel mai grav accident de aviaţie produs în China în aproape 12 ani.

Avionul, care decolase la ora locală 13:11 (5:11 GMT) şi efectua o cursă între oraşele chineze Kunming (sud-vest) şi Guangzhou (Canton), aflat la o distanţă de 1.300 de kilometri, s-a prăbuşit în apropierea oraşului Wuzhou şi „a provocat un incendiu” de pădure în comitatul Teng din oraşul Wuzhou.

Potrivit datelor furnizate de portalul de urmărire a zborurilor FlightRadar24, aeronava zbura la ora locală 14:19 (06:19 GMT) la o altitudine de 8.870 de metri când, la 55 kilometri vest de localitatea Wuzhou, a început să coboare. Ultimul punct de contact al cursei MU5735 a fost, potrivit FlightRadar24, la 25 de kilometri sud-vest de Wuzhou, la o altitudine de 989 de metri, la ora locală 14:22 (06:22 GMT), ceea ce înseamnă că aparatul de zbor a coborât aproape 8.000 de metri în numai 3 minute.

Într-o neobişnuită reacţie la cald, preşedintele chinez Xi Jinping a declarat luni că se află „sub şoc” şi a cerut „să fie stabilite cât mai repede cauzele accidentului”.

Industria aviatică din China a avut una dintre cele mai bune rate de siguranţă din lume în ultimul deceniu. Potrivit Reţelei de Siguranţă în Aviaţie, ultimul accident aerian major din China a avut loc în august 2010, când 44 din cei 96 de oameni aflaţi la bord au murit în momentul în care un zbor regional cu un aparat Embraer E-190 operat de Henan Airlines s-a prăbuşit în apropiere de aeroportul Yichun în condiţii de vizibilitate scăzută.

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 3 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code