Economice

ABN Systems, care deține brandul Tellur, propune un dividend de 10,5 bani pe acțiune

Propunerea Consiliului de Administrație va fi supusă votului acționarilor Adunării Generale Ordinare a Acționarilor (AGOA), din 27 aprilie 2022, iar de dividende și acțiuni gratuite vor beneficia toți acționarii consemnați în Registrul acționarilor, la data de referință 31 mai 2022, iar plata dividendelor se va face la 15 iunie 2022.

Acordarea de dividende, din profitul înregistrat de companie în anul 2021, este aliniată Politicii de dividende, descrisă în Prospectul de emisiune, care a fost prezentat investitorilor înainte de IPO. Pe de o parte, documentul stipulează că „pe viitor, Emitentul intenționează să continue distribuția anuală de dividende”, iar, pe de altă parte, prevede că „pe lângă distribuirea de dividende sub formă de numerar, societatea are în plan, în cazul în care performanța înregistrată anual o permite, distribuirea dividendelor sub formă de acțiuni gratuite”.

„Atingerea obiectivului nostru strategic, de a deveni prima companie IT&C din România listată în urma unui IPO, nu ar fi fost posibilă fără încrederea a peste 850 de investitori, pe care îi dorim aproape de noi și pe viitor. Recompensarea și motivarea investitorilor sunt aspecte esențiale pentru succesul unui emitent pe piața de capital, pe care le-am avut în vedere încă de la redactarea Prospectului de emisiune. Acum a venit momentul să urmăm Politica de dividende asumată înainte de listare, propunând acordarea de dividende în numerar și acțiuni gratuite, în condițiile în care, în anul 2021, am înregistrat rezultate în creștere, atât în ceea ce privește cifra de afaceri, cât și profitul companiei,” a declarat George Barbu, Președinte al Consiliului de Administrație, ABN Systems International.

La începutul acestui an, ABN Systems International a încheiat prima Ofertă Publică Inițială de pe piața AeRO a Bursei de Valori București, în urma căreia a atras 5,48 milioane de lei (1,10 milioane de euro), sumă care va fi utilizată la consolidarea poziției pe piețele externe unde înregistrează deja vânzări, precum și pentru accesarea de noi piețe.

Fondată în 2002, ABN Systems International, listată sub simbolul ABN pe piața Aero a Bursei de Valori București, este deţinătoarea brandului Tellur şi unul dintre liderii pieţei de distribuție a produselor şi accesoriilor IT&C din România, oferă soluţii integrate de mobilitate, infrastructură IT şi de stocare, sisteme de supraveghere video, echipamente şi automatizări industriale.

Cu un portofoliu de peste 30.000 de produse și accesorii IT&C, ABN Systems este prezentă deja pe piețe din circa 30 țări, de pe 4 continente, și își propune o extindere accelerată a canalelor de vânzare externe, atât prin intrarea pe noi piețe, cât și prin consolidarea celor actuale.

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 3 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code