NEWSNET

Economice

Administrația americană își arată susținerea față de Lituania în conflictul diplomatic pe care-l are cu China

Este pentru a doua oară în această săptămână când Tai îşi exprimă sprijinul pentru Lituania. Miercuri, Katherine Tai a discutat la telefon cu ministrul de externe lituanian Gabrielius Landsbergis, căruia i-a comunicat „sprijinul ferm şi continuu din partea Statelor Unite”.

Într-un dialog telefonic cu ministrul de Externe lituanian Gabrielius Landsbergis, Tai a evidenţiat angajamentul SUA de a colabora cu UE şi cu statele membre pentru a aborda „comportamentul constrângător diplomatic şi economic prin diverse canale, inclusiv Consiliul pentru Comerţ şi Tehnologie SUA-UE”.

Lituania se află sub presiunea Chinei, care revendică Taiwanul drept propriul său teritoriu şi cere autorităţilor lituaniene să anuleze decizia de anul trecut de a permite deschiderea unei ambasade de facto la Vilnius care foloseşte denumirea insulei.

Taiwanul a declarat în iulie că misiunea sa la Vilnius se va numi „Biroul de reprezentare taiwanez în Lituania”. Alte misiuni taiwaneze din Europa şi Statele Unite ale Americii utilizează numele oraşului Taipei, pentru a evita o referire la numele insulei.

Sursa foto: Flickr

The post Administrația americană își arată susținerea față de Lituania în conflictul diplomatic pe care-l are cu China appeared first on Economica.net.

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 3 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code