NEWSNET

Economice

Agroserv Măriuța, care produce sub brandul Lăptăria cu Caimac, și-a majorat business-ul cu 46% la nouă luni și trece pe profit. Vrea să vândă mai mult online

Agroserv Măriuța (BVB: MILK), companie românească de agricultură și deținătoarea brandului Lăptăria cu Caimac, a raportat o cifră de afaceri de 52,7 milioane de lei în primele nouă luni din 2021, în creștere cu 46% față de aceeași perioadă a anului trecut și un profit net de 3,4 milioane de lei, o creștere semnificativă față de pierderea de 2 milioane de lei înregistrată în primele nouă luni din 2020.

Producătorul a înregistrat creșteri pe toate liniile de business importante –  veniturile din vânzarea de produse lactate s-au cifrat la 28,4 milioane de lei, determinate de majorarea volumelor vândute, creșterea numărului de produse în magazine și de creșterea numărului de magazine independente; activitățile din zootehnie (vânzările de lapte crud și veniturile din vânzarea de animale) au generat 8 milioane de lei, iar veniturile din producția vegetală au fost de 16,4 milioane de lei, o creștere semnificativă față de aceeași perioadă a anului trecut, în primul rând datorită unui an agricol foarte bun și a recoltei excelente.

Producția de rapiță a companiei a fost de aproximativ 4 tone/ha, peste 6,5 tone/ha în medie pentru grâu și aproximativ 10 tone/ha pentru porumb.  De asemenea, prețul cerealelor pe bursă a fost peste medie, iar acest lucru a condus la un rezultat final pozitiv.

„Suntem mulțumiți de rezultatele înregistrate în primele nouă luni din 2021, având în vedere perioada de impredictibilă pe care o traversăm. Cu siguranță anul agricol excelent ne-a ajutat foarte mult in atingerea cifrei de afaceri în creștere cu 46% și a profitului net semnificativ” a declarat Adrian Cocan, Director General, Lăptăria cu Caimac.

În prezent, compania desfășoară activități de cultură a plantelor pe o suprafață de aproximativ 3.000 ha, dintre care 2.600 ha administrate exclusiv de Agroserv Măriuța – proprietate și arendă. Din
totalul producției vegetale (porumb, grâu, rapiță, floarea soarelui, orz, lucernă, triticale și altele), aproximativ 30% constă în autoconsum, dedicat în special hrănirii animalelor, restul fiind vândut pe piață internă.

Intră mai puternic în magazinele online

În ceea ce privește activitatea de comercializare a produselor sub brandul Lăptăria cu Caimac, producătorul vrea să fie mult mai prezent în oferta magazinelor online, văzând un potențial mare în acesată zonă. „Avem în vedere creșterea veniturilor din vânzările online în perioada următoare, întrucât aceste tipuri de
magazine reprezintă o modalitate excelentă de a ne diversifica clientela”, anunță compania.

De altfel, producătorul a lansat recent un nou produs- un nou tip de cașcaval- care va fi distribuit hipermarketul online Freshful, operat de eMAG.

Cât despre vînzările în magazinele fizice, producătorul nu a raportat o încetinire deosebită a vânzărilor cauzată de restricțiile implementate în
magazine urmare a pandemiei cu coronavirus. În schimb, vorbește despre „rezerve venite de la retaileri, care au devenit mai prudenți în ceea ce privește comenzile și stocurile pe care le dețin pentru a se asigura că niciun produs nu este irosit. „Gestionăm aceste relații și pe lângă menținerea unui nivel suficient al stocurilor din magazine, continuăm să lărgim oferta de produse pentru clienți”, anunță compania.

Intră pe piața untului din 2022

Compania va intra, de anul viitor, și pe piața untului, urmare a unei investiții ce se va finaliza în curând. În noiembrie 2020, prin lansarea unei emisiuni de obligațiuni în valoare de 3 milioane de euro cu dobândă de 5,25% și scadență în 2025, compania și-a asigurat finanțarea pentru  construirea unui depozit nou și a unei secții de producție pentru unt și brânzeturi. În S1 2021 a început construcția
și achiziționarea echipamentelor și până la finalul anului acestea vor fi date în folosință. Stadiul fizic al construcției este la 98% și au fost livrate 50% din echipamente și astfel, compania se așteaptă ca depozitul frigorific să fie complet funcțional până la 1 decembrie, urmând ca în continuare să fie finalizat montajul tehnologic în secția de producție. Linia de producție unt va fi livrată în ianuarie 2022.

Acțiunile Agroserv Măriuța sunt listate pe piața AeRO începând cu 21 mai 2021 sub simbolul bursier MILK. În prezent, compania are o capitalizare de piață de aproximativ 118 de milioane de lei. Începând cu data de 11 octombrie 2021, compania este inclusă în indicele BET-AeRO, primul indice pentru piața AeRO, dezvoltat de Bursa de Valori București.

The post Agroserv Măriuța, care produce sub brandul Lăptăria cu Caimac, și-a majorat business-ul cu 46% la nouă luni și trece pe profit. Vrea să vândă mai mult online appeared first on Economica.net.

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 3 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code