Economice

Ajutorul de stat de 200 de milioane de lei pentru fermierii care procesează intern se va acorda din iunie

”Începând cu 1 iunie, vom introduce o schemă de ajutor de stat în valoare de 200 de milioane de euro, soluție aflată în lucru la Ministerul Agriculturii. 10% din valoarea produselor procesate va rămâne la fermieri si procesatori. Această soluție va asigura necesarul pieței interne și va reduce presiunea asupra stocurilor și prețurilor la alimente”, a afirmat premierul Nicolae Ionel-Ciucă, cu ocazia unei vizite la compania antreprenorială Frescoverde din Bihor, care deține una dintre cele mai mari fabrici de procesarea legumelor și rădăcinoaselor din Europa de Est.

Această măsură, aflată printre cele anunțate de Guvern în pachetul „Sprijin pentru România” are în vedere și echilibrarea raportului între producția agricolă și capacitatea de procesare a produselor, astfel încât procesarea să se facă în plan intern.

O altă măsură destinată susținerii agriculturii românești, parte a pachetului de măsuri socio-economice anunșate recent, este alocarea sumei de 300 de milioane de euro fermierilor sub forma capitalului de lucru și majorarea salariului minim la 3.000 de lei lunar în agricultură.

Frescoverde SRL, companie românească înființată în anul 2018, are o capacitate instalată de procesare automatizată de aproximativ 15.000 de tone/an legume congelate: mazăre, fasole, spanac, porumb, broccoli, conopidă, rădăcinoase. Compania are în vedere creșterea capacității de procesare la 20.000 de tone pe an la începutul anului viitor, prin realizarea de investiții suplimentare în echipamentele pentru procesarea legumelor rădăcinoase.

 

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 3 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code