NEWSNET

Economice

Al doilea drum expres din România: UMB a început lucrările de decopertare pe DX Brăila – Galați – Drulă

„Zilele trecute au început lucrările la drumul expres ce leagă Brăila de Galați. Deocamdată se decopertează stratul vegetal, iar în următoarele zile se va continua cu stabilizarea terenului și cu fundațiile forate ale viitorului pod de 1,8 km peste Siret și complexul feroviar din zona Galați”, spune fostul șef al Transporturilor pe pagina sa de Facebook.

dx braila galati

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

El amintește că a participat în aprilie la semnarea acestui contract extrem de important pentru conectarea celor două orașe și pentru dezvoltarea economică a regiunii, o alternativă rapidă și sigură la actualul DN 22B de pe digul Dunării.

Proiectul pornește din drumul de legătură brăilean al podului peste Dunăre, are 11 km, 3 poduri, 2 viaducte și un pasaj, fiind prevăzute 2 benzi pe fiecare sens de circulație. Finalul traseului este la intersecția cu DN2B în zona Movileni.

„Dacă cei responsabili își fac treaba în timp util cu emiterea tuturor avizelor, autorizațiilor, scoaterea pădurii de pe traseu din fondul forestier, ar trebui să circulăm pe acest drum expres în anul 2023”, estimează Cătălin Drulă.

El mai spune că pentru conexiunea directă a acestui proiect cu viitoarea centură Galați (ce ar trebui să înceapă și ea în următoarele săptămâni) a cerut Companiei de Drumuri în această vară să găsească o soluție.

Pe 15 aprilie 2021, CNAIR a semnat contractul pentru „Proiectarea și Execuția Drumului Expres Brăila – Galați” cu ASOCIEREA SC SA & PE CONSTRUCT SRL (LIDER DE ASOCIERE) – SPEDITION UMB – TEHNOSTRADE S.R.L.

Valoarea contractului este de 371,42 milioane de lei fără TVA. Sursa de finanțare: Fonduri Europene Nerambursabile.

 

Durata contractului este de 34 luni, din care 10 luni perioada de proiectare și 24 luni perioada de execuție a lucrărilor. Perioada de garanție este de 120 de luni.

The post Al doilea drum expres din România: UMB a început lucrările de decopertare pe DX Brăila – Galați – Drulă appeared first on Economica.net.

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 3 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code