Economice

Aldi depăşeşte Morrisons, devenind al patrulea mare lanţ de supermarketuri din Marea Britanie

În ultimele 12 săptămâni, până în 4 septembrie, vânzările Aldi au urcat cu 18,7%, astfel încât cota sa de piaţă în Marea Britanie a ajuns la 9,3% (de la 8,1% în urmă cu un an). Vânzările Morrisons au scăzut cu 4,1%, iar cota sa de piaţă s-a redus la 9,1% (de la 9,8%), scrie Agerpres.

Aldi este acum pe locul patru, în urma retailerilor Tesco, Sainsbury’s şi Asda. Aldi, împreună cu Lidl, are o cotă de piaţă de 16,4% în Marea Britanie.

Morrisons era pe locul patru de când a preluat Safeway, în 2004. Este deţinut de firma americană de private equity Clayton, Dubilier & Rice (CD&R) din octombrie.

„La începutul anilor ‘2010, Tesco, Sainsbury’s, Asda şi Morrisons reprezentau împreună peste trei sferturi din sector, dar acum nu mai există tradiţionalul „Big four”, a apreciat Fraser McKevitt, director în cadrul Kantar.

În ultimele patru săptămâni, până în 4 septembrie, preţurile la produsele lactate, unt şi mâncare pentru câini au crescut semnificativ, cu 31%, 25% şi, respectiv, 29%.

Vânzările totale de produse de băcănie au urcat cu 3,8% în ultimele 12 săptămâni până în 4 septembrie, iar vânzările produselor sub cea mai ieftină marcă proprie au urcat cu o treime faţă de anul trecut, arată datele firmei de consultanţă.

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 13 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code