Economice

Alexandrion deschide la anul o distilerie în statul american New York

Fabrica va avea cea mai mare capacitate din statul New York. Ea trebuie să livreze pe piaţă în jur de 30-40 milioane sticle whiskey anual.

”Sperăm că la anul, spre sărbătorile de iarnă, să-I dăm drumul. Dacă nu ne încurcă acest… launii vor să facă profit pe urma războiului din Ucraina. Toată lumea caută scuze să crească preţul, am acceptat creşterile de preţ la anumite metale şi mi-au promis partenerii mei care se ocupă de acest proiect că la anul va fi gata, dacă nu se mai întâmplă o şmecherie, să mai retragem produse de pe piaţă. Sper la anul să fie gata”, a declarat pentru News.ro Nawaf Salameh, preşedinte fondator Alexandrion Group.

În afară de creşterile de preţ la inox, cupru, de exemplu, compania se mai confruntă cu o problemă, că furnizorii întârzie livrările.

Valoarea investiţiei va creşte cu 20-30%, spune el, faţă de cât estima initial.

”Noi, pentru distilerie, am alocat iniţial 100 milioane dolari, bani ce urmau a fi investiţi în cinci ani de zile. Până acum s-a investit în jur de 10 milioane dolari şi urmează să mai fie investiţi în jur de 40 milioane dolari. La cei 40 milioane dolari care trebuie alocaţi, deja avem o creştere în jur de 20%, dacă nu mai mult. Vor fi în jur de 50 milioane dolari. Programul merge mai departe. Nu ne ajung 100 milioane dolari, va fi în jur de 120-130 milioane dolari”, spune Nawaf Salameh, care precizează că aceste creşteri de preţ ale metalelor au fost artificiale.

Compania a anunţat pentru prima dată intenţia de a dezvolta distileria în State Unite ale Americii în iulie 2017.

Alexandrion Group este lider în producţia şi distribuţia băuturi spirtoase şi vinuri din România şi singurul producător de single malt din ţară.

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 4 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code