NEWSNET

Economice

Ambasadorul SUA la NATO neagă informația că Washingtonul se pregătește să retragă trupe din Europa de Est

”Administraţia nu pregăteşte opţiuni de retragere a forţelor din Europa de Est”, a declarat pe Twitter Julianne Smith, după ce postul de televiziune NBC a relatat pentru prima dată că se iau în considerare modificări ale numărului de trupe în Polonia şi în ţările baltice.

Discuţiile cruciale care vor avea loc luni între Moscova şi Washington au ca scop dezamorsarea tensiunilor după luni de îngrijorare în Occident că preşedintele rus Vladimir Putin ar putea lansa o incursiune pe teritoriul ucrainean asemănătoare celei din 2014, când Rusia a anexat Peninsula Crimeea.

Rusia respinge acuzaţiile că se pregăteşte de o invazie a Ucrainei şi, la rândul său, acuză Ucraina că a deplasat trupe spre regiunea Donbas, care este controlată de separatişti pro-ruşi.

Putin a cerut, de asemenea, ca NATO să excludă continuarea extinderii sale spre est, inclusiv angajamentul de a nu accepta Ucraina în cadrul alianţei.

Rusia susţine că avansarea NATO îi ameninţă securitatea: de la sfârşitul Războiului Rece, multe foste state comuniste care au făcut parte din Uniunea Sovietică sau au fost strâns legate de aceasta s-au alăturat NATO.

Alianţa militară occidentală a respins însă ideea că ar putea reprezenta o ameninţare pentru Moscova şi a catalogat afirmaţia drept absurdă.

Ucraina, fostă republică sovietică, este un aliat apropiat al NATO, dar nu este membru.

Sursa foto: Twitter Julie C. Smith

The post Ambasadorul SUA la NATO neagă informația că Washingtonul se pregătește să retragă trupe din Europa de Est appeared first on Economica.net.

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 4 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code