NEWSNET

Economice

ANPC a intrat și în Dragonul Roșu. Amenzi de aproape 200.000 de lei până acum și încă nu a finalizat tot controlul

Acțiunea s-a derulat sub comanda vicepreședintelui ANPC, Mihai Culeafă, și au participat și reprezentanți ai Secției de Investigare a Crimei Economice (SICE) Ilfov. Au fost controlați 53 de operatori economici, care activau în diverse domenii comerciale (confecții textile, jucării, cosmetice, produse electrice), la 38 dintre aceștia verificările nefiind încă finalizate.

Comisarii ANPC au aplicat, până în acest moment, 21 de amenzi contravenționale, în valoare de 190.500 lei și 2 avertismente.

 

Ca urmare a acestei acțiuni, au fost luate și măsuri speciale, respectiv:

au fost sigilate 28 de spații comerciale, întrucât pe suprafața acestora au fost identificate produse posibil periculoase sau contrafăcute, urmând ca, în perioada următoare, operatorii economice să probeze cu documente faptul că produsele sunt conforme sau, acolo unde au fost descoperite produse contrafăcute, investigația să fie continuată de polițiștii de la SICE
s-a dispus interzicerea introducerii pe piață a produselor neconforme, în cazul a 5 operatori economici.

Dintre cele mai importante abateri constatate, ANPC menționează: deficiențe de informare a consumatorilor, lipsa afișării certificatului de înregistrare al companiei, lipsa instrucțiunilor de utilizare și întreținere, precum și a informatiilor de siguranță în limba română, de pe etichete, lipsa declarației de conformitate a produselor, lipsa oferirii certificatelor de garanție pentru produse, lipsa afișării prețurilor, lipsa documentelor de proveniență a mărfii comercializate, comercializarea unor jucării notificate pe Sistemull de alertă al UE – RAPEX, comercializarea unor produse potențial periculoase sau contrafăcute.

Citește și: https://www.economica.net/altex-si-flanco-au-fost-amendate-din-nou-de-anpc-pentru-campania-de-black-friday_543901.html

„Așa cum i-am obișnuit până acum pe români, suntem o instituție definită de mobilitate, deschidere, implicare și acțiuni concrete, pentru a le insufla și lor curajul de a ne semnala orice neregulă constată, iar când fac asta, să știe că ANPC răspunde prezent! Ne bucurăm de încrederea consumatorilor, pentru care le mulțumim, și îi asigurăm că reacționăm mereu ferm și că avem TOLERANȚĂ ZERO în fața tuturor celor care nu le respectă drepturile”, a declarat președintele ANPC Claudiu Dolot.

Citește și: https://www.economica.net/anpc-a-amendat-un-hypermarket-kaufland-din-timisoara-cu-60-000-de-lei-pentru-campanie-inselatoare-de-black-friday-si-mizerie_543286.html

The post ANPC a intrat și în Dragonul Roșu. Amenzi de aproape 200.000 de lei până acum și încă nu a finalizat tot controlul appeared first on Economica.net.

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 5 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code