Flux-stiri

Antony Blinken: Statele Unite nu intenţionează să impună sancţiuni preventive împotriva Rusiei

Anthony BlinkenAnthony Blinken

  • Antony Blinken dă asigurări că aliaţii şi partenerii SUA sunt uniţi şi pregătiţi să reacţioneze în cazul în care Rusia atacă Ucraina.
  • Statele Unite nu intenţionează să impună sancţiuni preventive împotriva Rusiei, a mai spus secretarul de stat american.
  • Președintele SUA, Joe Biden, este pregătit să discute oricând cu Putin, spune secretarul de stat al SUA.

Secretarul de Stat american, Antony Blinken, dă asigurări că aliaţii şi partenerii SUA sunt uniţi şi pregătiţi să reacţioneze în cazul în care Rusia atacă Ucraina.

„Decizia Belarusului şi Rusiei de a continua exerciţiile militare provoacă îngrijorare. Planurile de întâlnire cu Lavrov rămân în vigoare. Statele Unite vor face totul pentru a preveni escaladarea conflictului în jurul Ucrainei, eforturile diplomatice vor continua <până când tancurile şi avioanele vor începe să se mişte>”, a declarat Blinken.

„Încercăm să împiedicăm agresiunea din partea Rusiei, în timp ce o încurajăm să aleagă calea diplomaţiei. Rămânem solidari cu Ucraina”, a scris Blinken pe contul său de Twitter.

Statele Unite nu intenţionează să impună sancţiuni preventive împotriva Rusiei pentru a menține efectul de descurajare, a mai spus secretarul de stat american.

Antony Blinken a mai spus că este mai îngrijorat de o invazie, după ce Rusia și Belarus au anunțat că vor continua să efectueze exerciții militare.

Ministrul Apărării din Belarus, Victor Jrenin, a anunţat că ţara sa şi Federaţia Rusă au decis să prelungească exercițiile comune. Decizia de prelungire a fost luată din cauza creşterii activităţii militare în apropierea graniţelor Rusiei şi Belarusului şi a escaladării situaţiei în regiunea Donbass din estul Ucrainei, a precizat ministerul din Belarus într-o declaraţie, potrivit Reuters.

Manevrele comune din Belarus au început acum zece zile şi implică participarea a treizeci de mii de soldaţi din Rusia, alături de întreaga armată din Belarus.

Președintele american, Joe Biden, este pregătit să discute în orice moment cu președintele rus, Vladimir Putin, a mai declarat secretarul de stat american.

The post Antony Blinken: Statele Unite nu intenţionează să impună sancţiuni preventive împotriva Rusiei appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Share this:

(Visited 2 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code