Economice

Antreprenoarea americancă Elizabeth Holmes, a cărei companie Theranos promitea teste de sânge revoluționare, a fost declarată vinovată pentru escrocherie

Holmes, în vârstă de 37 de ani, a obţinut aproape un miliard de dolari după ce a lansat un start-up care a promis că va reuşi să efectueze analize de sânge complete folosind doar câteva picături din sângele pacientului. Ea a respins în permanenţă acuzaţiile procurorilor.

Elizabeth Holmes, care a născut înainte ca procesul să înceapă în urmă cu aproape patru luni şi care nu este reţinută, va putea să facă apel împotriva verdictului de vinovăţie şi a oricărei sentinţe impuse de tribunal.

Infracţiunile comise pot atrage o pedeapsă maximă de 20 de ani de închisoare, dar observatorii cred că judecătorul, Edward Davila, va impune probabil o pedeapsă considerabil mai redusă, dat fiind că Holmes nu are antecedente.

Compania Theranos a promis să schimbe radical testarea sângelui, motiv pentru care valoarea sa de piaţă a crescut accelerat până la circa 9 miliarde de dolari. Tehnologia promisă ar fi permis efectuarea a sute de teste pe doar câteva picături de sânge.

Bula s-a spart datorită unui avertizor de integritate şi a investigaţiilor jurnalistice, efectuate iniţial de Wall Street Journal. Unii observatori văd în acest scandal exemplul perfect al aspectelor negative ale culturii hiper-mediatizării din Silicon Valley.

The post Antreprenoarea americancă Elizabeth Holmes, a cărei companie Theranos promitea teste de sânge revoluționare, a fost declarată vinovată pentru escrocherie appeared first on Economica.net.

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 7 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code