Economice

Apple reduce producţia de telefoane iPhone şi căşti wireless AirPod – Nikkei

În următorul trimestru, Apple intenţionează să scadă cu aproximativ 20% producţia de telefoane iPhone SE, ceea ce ar echivala cu o scădere a comenzilor de producţie cu 2 – 3 milioane de unităţi mai mult decât s-a planificat iniţial, din cauza cererii mai slabe decât s-a estimat. De asemenea, gigantul american va diminua comenzile pentru căştile wireless AirPod cu peste zece milioane de unităţi pentru întreg anul 2022, deoarece reduce nivelul stocurilor în urma cererii scăzute, susţine Nikkei.

Luna aceasta, Apple Inc a lansat o nouă versiune a telefonului low-cost iPhone SE cu capabilităţi 5G, destinat în special cumpărătorilor de pe pieţele emergente.

Datele Counterpoint Research arată că modelul 4G iPhone SE a reprezentat 12% din vânzările totale de iPhone-uri de la lansarea sa, în trimestrul doi din 2020 şi până la finalul lui 2021, cele mai mari pieţe fiind SUA şi Japonia.

De asemenea, susţine Nikkei, Apple a cerut furnizorilor să producă mai puţine telefoane din gama iPhone 13 decât s-a planificat iniţial, dar ajustarea se bazează pe cererea sezonieră.

Reprezentanţii Apple nu au răspuns imediat solicitărilor Reuters de a comenta informaţia.

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 4 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code