NEWSNET

Economice

Arctic Stream, companie din piaţa serviciilor IT&C, a semnat în ultimele cinci luni contracte de trei ori mai mari faţă de cifra de afaceri din S1

Luna aceasta, compania tocmai a semnat un nou contract semnificativ în valoare de 5 milioane de lei (1 milion de euro). Acesta presupune implementarea unui sistem complex de securitate cibernetică pentru asigurarea protecţiei la perimetrul rețelei prin componente specializate, dezvoltarea unor funcții avansate de detecție a ameninţărilor cibernetice și obținerea vizibilității asupra evenimentelor potențial periculoase.

La sfârșitul lui octombrie, Arctic Stream a încheiat un alt contract important, în valoare de 6,4 milioane de lei (1,3 milioane de euro), în cadrul căruia va asigura servicii de management al centrelor de date şi cablare structurată, infrastructură şi implementarea unei soluţii de Software Defined Data Center.

De asemenea, un alt contract, în valoare de aproximativ 5,4 milioane de lei (1,1 milioane de euro), a fost semnat de companie în august. Acesta constă în furnizarea de infrastructură de tip enterprise pentru centre de date şi prestarea de servicii profesionale de implementare şi suport, cu accent pe dezvoltarea centrelor de date.

Compania preconizează o creştere de aproximativ 40% a cifrei de afaceri până la sfârșitul anului curent, faţă de estimarea iniţială de 33,2 milioane de lei (6,6 milioane de euro), anunţată în documentul de ofertă pentru plasamentul privat de acţiuni

Ca urmare a înregistrării unor rezultate excelente în zona serviciilor de Data Center, Arctic Stream a primit din partea producătorului Cisco Systems, certificarea „Advanced Data Center Architecture Specialization”. Capabilităţile tehnice ale echipei împreună cu îndeplinirea unor criterii de cunoaștere a tehnologiei și de performanţă au condus Arctic Stream la obţinerea acestei distincţii.

„Mă bucur că am reuşit nu doar să implementăm planurile noastre de dezvoltare, ci chiar să depăşim consistent estimarea cifrei de afaceri pentru anul acesta, anunţată iniţial în memorandumul de listare depus la BVB. Avem o echipă extinsă de experţi de top, cu ajutorul cărora vom dezvolta toate aceste proiecte şi vom asigura servicii şi soluţii la cele mai înalte standarde pentru companiile cu care lucrăm. Distincţia primită recent din partea Cisco Systems vine să întărească poziţia noastră în raport cu direcția de dezvoltare a companiei în zona managementului centrelor de date și ne oferă capabilități crescute în implementarea unor proiecte complexe, așa cum sunt cele pentru care am încheiat contracte, în ultimele luni”, a declarat Dragoş Diaconu, CEO al Arctic Stream.

Toate cele patru contracte se încadrează în direcția de dezvoltare a companiei în zonele de gestionare a centrelor de date şi securitate (Data Center şi CyberSecurity), furnizare de produse şi echipamente, segmente de business în care expertiza Arctic Stream s-a dovedit a fi la cel mai înalt nivel și se bucură de recunoaștere în piață. De asemenea, se află în acord cu strategia de business anunţată investitorilor, înaintea plasamentului privat de acțiuni (iunie 2021).

Pentru implementarea tuturor acestor proiecte, Arctic Stream şi-a dublat numărul de angajaţi în cea de-a doua parte a acestui an, ajungând la 20 de specialişti de top şi colaboratori. Totodată, pentru gestionarea optimă a noilor proiecte şi a extinderii echipei, compania s-a mutat într-un nou sediu, care îndeplinește cele mai recente standarde pentru securitatea muncii în contextul pandemiei COVID-19. Aceasta presupune un spațiu mai mare alocat fiecărui angajat, pentru a reduce la minimum riscurile de sănătate atunci când activitatea se desfășoară la birou.

Din perspectiva eficienței operaționale, mutarea într-un nou sediu s-a dovedit utilă prin reducerea costurilor unitare per angajat, date fiind evoluțiile recente pe piața chiriilor pentru spații de birouri.

The post Arctic Stream, companie din piaţa serviciilor IT&C, a semnat în ultimele cinci luni contracte de trei ori mai mari faţă de cifra de afaceri din S1 appeared first on Economica.net.

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 5 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code