Economice

Arctic Stream propune alocarea a 73% din profitul pe 2021 ca dividende

Pentru fiecare acțiune deținută, va fi acordat un dividend brut de 0,8 lei per acțiune deținătorilor de acțiuni AST înregistrați în Registrul acționarilor la data de 10 iunie 2022, iar plățile urmează să se facă începând cu 23 iunie.

Propunerea administratorului unic va fi supusă aprobării Adunării Generale a Acționarilor, din 27 aprilie 2022. Profitul total al anului trecut s-a ridicat la 4,37 milioane de lei, iar dividendele se vor aloca după capitalizarea sumei de 1,01 milioane lei, din care 74,512 lei reprezintă rezerva legală.

La aceeași dată, se convoacă o Adunare Generală Extraordinară, în care acționarii sunt chemați să aprobe un program de răscumpărare a cel mult 100.000 de acțiuni, reprezentând 2,38% din capitalul social. În urma programului de răscumpărare, o parte dintre acțiuni vor fi anulate, ceea ce va duce la o maximizare a rezultatului per acțiune, iar o parte va fi utilizată pentru un program tip „Stock Options Plan” (SOP).

Recompensarea și fidelizarea angajaților actuali, precum și atragerea de noi specialiști de înaltă calificare în echipă sunt obiective cheie asumate de Arctic Stream în Memorandumul de listare a acțiunilor la BVB. Fondatorul și acționarul majoritar, Dragoș Diaconu, nu va fi cuprins în programul SOP.

„Am venit pe bursă pentru a stabili un parteneriat de durată cu investitorii și suntem convinși că acordarea de dividende atestă faptul că suntem o companie profitabilă, care își respectă obiectivele asumate. Pe de altă parte, în industria în care activăm nu pot fi obținute rezultate în creștere, atât la nivelul vânzărilor, cât și al profitabilității, decât prin motivarea echipei și întărirea acesteia prin specialiști de cel mai înalt nivel. În acest sens, ne propunem un program de fidelizare a angajaților, aliniat tendințelor globale, în care marile corporații din industria IT&C atrag talente din întreaga lume, oferindu-le acțiuni. Rolul meu – ca acționar majoritar – va fi acela de a asigura un echilibru între interesele acționarilor și ale angajaților, prin stabilirea și urmărirea unor obiectivelor de eficiență, menite să maximizeze valoarea companiei,” a declarat Dragoș Octavian Diaconu, fondator și director general, Arctic Stream.

Programul SOP al Arctic Stream este limitat la 1% din acțiunile companiei, la fiecare dată de implementare, cu posibilitatea suplimentării cu cel mult 0,5%, pentru atragerea de noi talente.

O altă decizie care va fi supusă votului acționarilor, la 28 aprilie, este mandatarea administratorului unic să poată achiziționa companii, având putere deplină de decizie în limita a 15 milioane de lei, până la finele lui 2025. Purtarea negocierilor impune necesitatea unui mandat flexibil al administratorului, care să poată duce la finalizarea rapidă a unor tranzacții, dar conducerea Arctic Stream asigură acționarii că orice decizie va avea ca obiectiv creșterea economică a companiei și va fi luată după contractarea de asistență specializată, financiar-contabilă și juridică.

Arctic Stream (listată la Bursa de Valori București, sub simbolul AST) este o companie cu capital integral românesc, fondată în 2017, cu un portofoliu de servicii care include: evaluarea infrastructurii IT; consultanța; proiectarea, reproiectarea, integrarea și dezvoltarea infrastructurii de date și de securitate IT; managementul de proiect, configurarea, implementarea și migrarea de soluții complexe; alături de mentenanța și suportul operațional post-implementare. Compania deține certificarea Cisco Certified Premier Partner din anul 2017, alături de alte numeroase ale certificări de la producători de top mondial precum Cisco Systems, Dell, Netapp, Nutanix, Palo Alto, Recorded Future, Veeam și VMware.

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 2 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code