Economice

ARF consultă piața pentru achiziția de locomotive electrice care să atingă 200 km/oră

Mai exact, ARF dorește obținerea unei valori estimative unitare pentru achiziția unei locomotive electrice LE pe 4 osii, care să dispună de instalație ERTMS on board, capabilă să atingă viteza de 200 km/h și să tracteze până la 16 vagoane de călători, potrivit anunțului menționat.

Prețul va fi compus din:
– prețul de achiziție a unei unei locomotive electrice LE pe 4 osii, care să dispună de instalație ERTMS on-board, capabile să atingă viteza de 200 km/h și să tracteze până la 16 vagoane de călători , exprimat în lei/locomotivă;
– prețul pentru asigurarea întreținerii/mentenanței pentru 15 ani, exprimat printr-un preț mediu în lei/km. Serviciile de mentenanță vor fi prevăzute cu o opțiune de suplimentare de până la 30 de ani.

Ulterior procesului de consultare, autoritatea contractantă va demara procedura de achiziție în conformitate cu prevederile legale in vigoare.

Data limită transmitere propuneri ale operatorilor economici interesați în cadrul procesului de consultare este 20 aprilie 2022.

Majoritatea locomotivelor electrice folosite de CFR Călători sunt construite de Electroputere Craiova și de Končar Zagreb, fiind fabricate în urmă cu peste 20 de ani.

CFR Călători are în dotare și locomotive mai noi, fabricate de Softronic Craiova, precum modelul Transmontana (foto), apreciat în special în țări precum Suedia.

FOTO: Locomotivă Transmontana (sursa: Metrou Ușor).

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 4 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code