Economice

Auchan analizează o nouă ofertă pentru preluarea Carrefour, de data aceasta cu bani cash

Auchan va face o nouă încercare de a cumpăra rivalul Carrefour, informează Bloomberg. Auchan a avut întâlniri cu firme de private-equity, inclusiv CVC Capital Partners, despre un potențial parteneriat pentru a face o ofertă.

O combinație cu Carrefour ar ajuta familia Mulliez, care deține Auchan, să formeze cel mai mare retailer din Franța și să-și întărească poziția în fața rivalilor germani. Orice tranzacție are nevoie de suportul acționarilor Carrefour, familia Moulin și magnatul din retailul brazilian, Abilio Diniz.

Dezbaterile sunt în desfășurare și nu există nicio certitudine că acestea vor duce la o ofertă, mai spun sursele citate de Bloomberg.

La începutul anului trecut au fost abandonate discuţiile privind preluarea Carrefour de către retailerul canadian Alimentation Couche-Tard Inc., din cauza opoziţiei Guvernului francez. Ulterior, în luna octombrie a anului trecut, Auchan a încercat să preia Carrefour la un preţ de 21 de euro pe acţiune sau 16,6 miliarde de euro în total dar până la urmă discuţiile s-au oprit din cauza neînţelegerilor cu privire la preţ şi structura tranzacţiei, potrivit Agerpres. 

The post Auchan analizează o nouă ofertă pentru preluarea Carrefour, de data aceasta cu bani cash appeared first on Economica.net.

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 1 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code