Economice

Autoritatea pentru concurenţă din Franţa a efectuat controale la Orange

Pe lângă sediul central de la Issy-les-Moulineaux, percheziţiile au vizat şi alte trei trei locaţii diferite le grupului Orange, care potrivit Capital controlează 40% din piaţa internetului prin fibră optică din Franţa.

Primul dosar vizează refacerea reţelei de telecomunicaţii din Saint-Barthelemy şi Saint-Martin, care a fost devastată de ciclonul Irma în 2017. Operatorul Dauphin Telecom susţine că Orange a fost privilegiat pentru că reţelele sale au fost repuse în funcţiune înaintea celor ale rivalilor.

Cel de al doilea dosar vizează suspiciunile de abuz de poziţie dominantă pe piaţa Internetului prin fibră optică din Franţa. Orange îşi închiriază reţeaua de Internet în bandă largă concurenţilor sau colectivităţilor locale însă, în trecut, unora dintre aceştia li s-a interzis accesul la infrastructura Orange sau li s-au cerut tarife mult prea mari pentru a putea lansa la rândul lor o ofertă interesantă.

Un purtător de cuvânt de la Orange a confirmat că au fost efectuate controale, fără a oferi detalii cu privire la amploarea lor. Purtătorul de cuvânt a adăugat însă că grupul a demarat o acţiune în justiţie pentru a contesta controalele Autorităţii pentru concurenţă.

Orange, fostul France Telecom, este unul dintre cei mai mari operatori de telecomunicaţii din lume, fiind prezent în 26 de ţări, inclusiv în România.

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 3 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code