Economice

Autoritățile franceze au anunțat că mai multe tratamente cu anticorpi monoclonali și-au pierdut din eficiență în tratarea variantei Omicron

Rezultatele preliminare ale studiilor preclinice asupra eficacităţii anticorpilor monoclonali în faţa variantei Omicron au demonstrat că produsul Ronapreve (dezvoltat de Regeneron alături de laboratoarele Roche) „nu a mai are o activitate semnificativă împotriva variantei Omicron”, conform comunicatului ANRS.

Acest medicament combină doi anticorpi de sinteză, „monoclonali” – casirivimab şi imdevimab – şi este administrat printr-o singură injecţie intravenoasă.

Anticorpii de sinteză sunt recomandaţi de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) pentru pacienţii în vârstă sau pentru cei cu sisteme imunitare deficiente.

Testele au arătat, de asemenea, că monoterapia Regdanvimab (foto), a laboratorului Celltrion, precum şi tratamentul pe bază de anticorpi Bamlanivimab/Etesevimab al laboratoarelor Lilly „nu prezintă efecte semnificative împotriva variantei Omicron”.

În schimb, alte două astfel de produse deja autorizate în Franţa şi-au păstrat proprietăţile neutralizante şi împotriva noii variante de coronavirus, conform ANRS. Unul dintre aceste produse este monoterapia Xevudy (anticorpi Sotrovimab), dezvoltată de laboratoarele GSK Vir Biotechnology, „care a înregistrat o pierdere moderată a eficienţei”.

Această terapie este propusă pentru tratamentul precoce al pacienţilor infectaţi din categoriile de risc de a suferi forme grave de COVID-19.

Celălalt produs este cocktailul terapeutic Evusheld al laboratorului Astrazeneca (combină anticorpii Tixagevimab şi Cilgavimab) care îşi menţine o activitate neutralizantă semnificativă. Acest medicament este propus pentru preîntâmpinarea formelor severe la pacienţii imunodeprimaţi.

Sursa foto: Kedglobal.com

The post Autoritățile franceze au anunțat că mai multe tratamente cu anticorpi monoclonali și-au pierdut din eficiență în tratarea variantei Omicron appeared first on Economica.net.

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 9 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code