Economice

Autoritățile ruse au blocat site-ul RFI și varianta în limba rusă a site-ului The Moscow Times

Site-ul www.rfi.fr este de acum inclus pe lista site-urilor blocate în Rusia de către Serviciul federal rus pentru controlul în domeniul comunicaţiilor, al tehnologiilor informaţionale şi mass-media (Roskomnadzor), au constat jurnalişti de la AFP, care nu au putut deschide respectivul site media decât prin reţeaua virtuală privată (VPN).

Roskomnadzor nu a precizat motivul blocării site-ului RFI, indicând doar că a răspuns unei solicitări din partea Parchetului general al Rusiei.

Finanţat de statul francez, RFI dispune de zeci de corespondenţi în întreaga lume, precum şi de un serviciu în limba rusă cu sediul în Franţa. Această media este renumită în special pentru acoperirea evenimentelor din Africa.

Tot vineri, Moscow Times a indicat că furnizorii ruşi de servicii de internet au început deja să blocheze versiunea rusă a site-ului, după o notificare din partea Roskomnadzor.

Moscow Times a indicat pe site-ul său în limba engleză că serviciul în limba rusă a fost blocat în urma unui articol apărut în 4 aprilie în care a relatat despre refuzul unor militari din OMON – trupele speciale ale Ministerului rus de Interne – de a merge să lupte în Ucraina, unde Moscova spune că a lansat o „operaţiune militară specială”.

De la începutul ofensivei în Ucraina, la 24 februarie, autorităţile ruse au crescut puternic presiunea asupra ultimelor media independente şi critice la adresa Kremlinului prezente în ţară.

Zeci de site-uri media ruse şi străine, între care cel al BBC, au fost deja blocate în Rusia.

În plus, a fost restricţionat accesul la mai multe reţele de social media precum Twitter, Facebook şi Instagram.

Conform unei legi recent adoptate, publicarea de informaţii despre conflict considerate drept false de către autorităţi se pedepseşte cu până la 15 ani de închisoare.

Sursa foto: Themoscowtimes.com

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 6 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code