Economice

Autostrada Bucureștiului: Cum arată noua șosea din jurul Capitalei pe care ar trebui să se circule de anul viitor VIDEO

Filmarea cu A0, postată de Ionuț Ivașca, începe de la intersecția cu Autostrada București – Constanța (A2), unde turcii de la Alarko execută un nod rutier tip treflă. Mai departe, pornind pe lotul 1 din A0 Sud, întâlnim râul Dâmbovița, peste care urmează să fie ridicat un pod.

 

Tot pe lotul 1 va fi construit un pasaj la Glina, precum și o parcare de scurtă durată, potrivit autorului imaginilor.

Parcurgând în continuare lotul 1, ajungem la intersecția cu DN4 București – Oltenița, unde va fi amenajat un alt nod rutier tip treflă. De asemenea, tot pe acest lot vedem că este amplasată fabrica de grinzi a constructorului din Turcia.

Un alt pod este ridicat la intersecția cu calea ferată București – Giurgiu, unde intrăm pe lotul 2, contractat tot cu turcii de la Alarko. Ceva mai avansate, lucrările pe acest lot au ajuns la stadiul așternerii asfaltului pe unele porțiuni.

Lotul 2 al A0 Sud va include și un Centru de Întreținere și Coordonare (CIC). Mai departe, ajungem la intersecția cu DN5 București – Giurgiu, unde este în curs de amenajare un nod rutier tip trompetă, potrivit autorului imaginilor.

De asemenea, și pe acest lot urmează să fie construită o parcare de scurtă durată. În continuare, urmează intersecția cu DN6 București – Alexandria, unde va fi realizat un nod rutier tip treflă.

După ce părăsim lotul 2, intrăm pe lotul 3, al grecilor de la Aktor. Și aici vor fi amenajate parcări de scurtă durată. Totodată, va fi construit și un pod peste o linie de cale ferată și altul peste râul Sabar. Mai mult, va fi ridicat un pasaj și peste drumul județean din zona localității Ciorogârla. În final urmează marea intersecția cu Autostrada București – Pitești (A1), unde va fi construit un nod spectaculos, tot tip treflă.

Pe lotul 1 Glina – Vidra (16,93 kilometri), lucrările au ajuns în noiembrie la un stadiu fizic de 54,18% și ar trebui finalizate în septembrie 2023, conform datelor Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Pe lotul 2 Vidra – Bragadiru (16,3 kilometri), lucrările au fost executate în proporție de 68,38% și au ca termen de finalizare aprilie 2023.

Pe lotul 3 Bragadiru – Joița (17,96 kilometri), lucrările au un grad de execuție de 21,35% și ar trebui să fie gata în octombrie 2023, conform estimărilor oficiale de pe site-ul CNAIR.

Pe lângă cele trei loturi din sud, pe A0 au mai fost contractate și loturile 2 și 4 din sectorul nordic, cu constructorul român Dorinel Umbrărescu. De altfel, acesta vine puternic din urmă, raportând deja un progres de 20% pe lotul 2.

Pentru loturile 1 și 3 din nord încă nu au fost semnate contractele, din cauza contestațiilor care lungesc de trei ani procedurile de licitație.

VIDEO: Autostrada A0 Sud (sursa: YouTube Ionuț Ivașca)

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 41 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code