Economice

Autostrada Bucureștiului: Umbrărescu și-a amplasat fabrică de grinzi pe lotul 2 Corbeanca – Afumați VIDEO

Imaginile cu fabrica și depozitele de grinzi apar în primele cinci minute ale unui videoclip postat pe forumul PeUndeMerg.ro al Asociației Pro Infrastructură.

 

Ministerul Transporturilor a emis pe 1 iulie 2022 autorizație de construire pentru executarea lucrărilor pentru lotul II Nord al Autostrăzii A0. Este vorba despre 19 km, între DN1 Corbeanca și DN2 Afumați.

Pe 19 iulie, secretarul de stat în Transporturilor Irinel Ionel Scrioșteanu anunța că lucrările pe lotul 2 din Autostrada de Centură București Nord (A0 Nord) urmau să înceapă după ce proiectul tehnic de execuție urma să fie aprobat în cel mai scurt timp de Consiliul Tehnico – Economic al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Valoarea lucrărilor autorizate este de 523,25 milioane de lei fără TVA, iar durata de execuție a acestora este de 22 de luni, de la data începerii efective a lucrărilor, a subliniat atunci Scrioșteanu.

Contractul pentru proiectarea și execuția lotului 2 al A0 Nord a fost semnat pe 17 mai 2021 și are o valoare de 831,92 milioane de lei, fără TVA. Ordinul de începere a fost emis pe 16 august 2021 iar termenul estimat pentru finalizarea lucrărilor este ultimul trimestru din 2024. Contractul prevede 12 luni pentru proiectare și 22 de luni pentru execuție.

Autostrada de Centură București A0 va avea o lungime totală de 101 km și este parte a unui uriaș proiect european de infrastructură rutieră numit Coridorul 4 pan-european, care traversează România de la Vest la Est, pe direcția Nădlac – Arad – Timișoara – Lugoj – Deva – Sibiu – Pitești – București – Constanța.

FOTO – VIDEO: A0 Nord lot 2, constructor: UMB (sursa: YouTube Dash Camera Ro)

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 17 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code