Economice

Autostrada Buzău – Focșani: Au fost semnate contractele pentru loturile 1 și 4 – Grindeanu

Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu a estimat că până la sfârșitul anului vor fi desemnați câștigători și pe restul tronsoanelor din Autostrada Moldovei finanțată prin PNRR.

Până în prezent au fost semnate contractele pentru 4 din cele 13 tronsoane ale A7 Ploiești – Pașcani.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Construcția a încă 15,54 de km din Autostrada Moldova (A7), finanțată prin PNRR, poate începe în scurt timp, a anunțat pe 22 august Cristian Pistol, directorul general al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). Pentru rezultatul licitației tronsoanelor 1 și 4 ale Autostrăzii Buzău – Focșani nu a fost depusă nicio contestație în termenul legal, a explicat atunci șeful CNAIR.

Tronsonul 1 (Buzău – Vadu Pașii) are o lungime de 4,6 km, iar contractul a fost atribuit la o valoare de 689,28 milioane de lei (fără TVA).

Tronsonul 4 (Mândrești Munteni – Focșani Nord) are cu o lungime de 10,94 km, iar contractul a fost atribuit la o valoare de 763,72 milioane de lei (fără TVA).

Constructorul are la dispoziție 20 de luni pentru finalizarea lucrărilor. Perioada de garanție a lucrărilor este de 10 ani.

Amintim că, pe 4 august, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunțat câștigătorii contractelor pentru loturile 1 și 4 din Autostrada Buzău – Focșani (A7). Este vorba despre firmele din grupul UMB. Acestea sunt primele contracte de pe Autostrada Moldovei, finanțate prin PNRR, câștigate de constructorul român Dorinel Umbrărescu.

CNAIR urmează să desemneze câștigătorul și pe loturile 2 și 3 din Autostrada Buzău – Focșani.

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 6 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code