NEWSNET

Economice

Autostrada Sebeș – Turda: E clar că lotul 2 nu poate fi dat în trafic până pe 15 noiembrie – șeful CNAIR VIDEO

Joi, 7 octombrie 2021, directorul general al CNAIR, Cristian Pistol, a efectuat o vizită de lucru pe lotul 2 al autostrăzii Sebeș-Turda, a anunțat vineri CNAIR.
“Am verificat lucrările la punctele critice pe care le știam deja, si anume km. 19, km. 26 și km. 40, unde avem mari întârzieri. Totodată, pe tot lotul de autostradă există probleme inclusiv din punct de vedere al siguranței circulației: nu avem montat parapete median pe mare parte a lotului, marcajele sunt aproape inexistente, la fel și gardul de protecție împotriva animalelor”, spune noul șef al CNAIR.

 

El adaugă că, la discuțiile purtate cu managementul companiei Aktor, de fiecare dată a fost asigurat că există un grafic actualizat, un grafic de care se ține cont. „Din păcate, însă, în șantier, lucrurile stau diferit. Forța de muncă este insuficientă pe toate categoriile de lucrări și nu există aprovizionare corespunzătoare cu materiale. În aceste condiții, e clar că nu ajungem la niciun rezultat, nicidecum la dezideratul propus, acela de a da în trafic acest lot până pe data de 15 noiembrie”, anticipează Cristian Pistol.

Directorul General al CNAIR a solicitat Antreprenorului, un grafic foarte exact al activităților pentru Lotul 2 al autostrăzii Sebeș-Turda, cu detalieri și termene exacte, în special pentru punctele critice, km 19, 26 și 40. Totodată, a solicitat un necesar al resursei umane, al utilajelor și materialelor folosite, precum și modalitatea de alocare a acestora pe tipuri de activități.

Contractul cu constructorul elen ar putea fi reziliat

“Promisiunile în ceea ce privește punerea în circulație a acestui sector s-au succedat de la un an la altul, începând cu decembrie 2019. Voi fi foarte ferm în a lua anumite decizii, iar dacă antreprenorul nu va reuși să se încadreze în termenele avansate, voi lua în calcul inclusiv varianta rezilierii”, precizează Cristian Pistol.

La prezentarea bilanțului, fostul ministru al Transporturilor Cătălin Drulă anunța că lotul 2 din Autostrada Sebeș – Turda urma să fie deschis „undeva între 1 și 15 noiembrie 2021″.

Contractul pentru construcția celor 24,25 kilometri ai lotului 2 din Autostrada Sebeș – Turda a fost atribuit asocierii Aktor – Euro Construct, pentru suma de 549,33 milioane de lei, iar ordinul de începere a fost emis în decembrie 2014. Acest lot din A10 a fost inclus în planul de inaugurări autostrăzi în 2021, anunțat în repetate rânduri de fostul șef al Transporturilor.

Citește și Grecii de la Aktor: Până la vară livrăm lotul 2 din Autostrada Sebeș – Turda. La sfârșitul lui mai începem construcția pe lotul 3 din A0 Sud

The post Autostrada Sebeș – Turda: E clar că lotul 2 nu poate fi dat în trafic până pe 15 noiembrie – șeful CNAIR VIDEO appeared first on Economica.net.

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 2 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code