Economice

Autostrada Sudului: CNSC a dispus reluarea licitației anulate pentru drumul de mare viteză Craiova – Lugoj

„Anulează Raportul de anulare a procedurii de atribuire a contractului de achiziție publică Elaborare Studiu de Fezabilitate «DRUM DE MARE VITEZĂ CRAIOVA – DROBETA TURNU SEVERIN – LUGOJ», nr. 24/3018/ 22.03.2022 și actele subsecvente acestuia, inclusiv adresele de comunicare nr. 21841/22.03.2022 și nr. 21834/22.03.2022, în termen de 15 zile de la comunicarea prezentei”, se arată în decizia CNSC din 12 mai 2022.

Pe 22 martie, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anulat licitația pentru studiul de fezabilitate necesar construirii drumului de mare viteză Craiova – Lugoj, parte a „Autostrăzii Sudului”.

„Abateri grave de la prevederile legislative afectează procedura de atribuire sau este imposibilă încheierea contractului”, se arată în informarea publicată pe 22 martie în SEAP cu privire la anularea licitației.

În cazul acestei licitații, CNSC a admis pe 11 februarie contestația clujenilor de la Explan. CNSC obliga atunci CNAIR la continuarea licitației cu reanalizarea ofertei asocierii conduse de Egis, declarată inițial câștigătoare. Decizia CNSC din luna februarie a fost însă atacată în instanță.

Pe 22 decembrie 2021, CNAIR a desemnat câștigătorul pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate necesar construcției drumului de mare viteză Craiova – Drobeta Turnu Severin – Lugoj. „Ofertantul desemnat câștigător era Asocierea EGIS ROMANIA SA – SEARCH CORPORATION S.R.L.– ITALROM INGINERIE INTERNATIONALA SRL – GEOSTUD S.R.L. – ECO GEODRUM S.R.L. – EGIS INTERNATIONAL SAS”, anunța atunci CNAIR.

Între timp, pe 20 aprilie 2022, au fost publicate în SEAP anunțurile de licitație pentru drumul de mare viteză Filiași – Lugoj, împărțit în patru loturi.
Rămâne de văzut dacă CNAIR va ataca decizia CNSC de reluare a licitației vechi și ce licitații vor fi continuate.

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 4 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code