Economice

Autostrada Transilvania – Centura Oradea: Au început lucrările la noul drum de legătură de 19 kilometri VIDEO

„Au început lucrările la drumul de legătură Centura Oradea – Autostrada A3. Filmarea începe de la km 3 și se termină la km 17”, spune autorul imaginilor postate pe YouTube.

 

Lungimea 18,96 km din care 13 km la profil de drum expres, restul drum național cu 2 benzi pe sens. Termenul contractual: 24 de luni pentru execuție.

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a semnat pe 21 iulie 2021 contractul pentru proiectarea și execuția drumului care va face legătura dintre Centura Oradea (Calea Sântandrei) și Autostrada A3 Transilvania.

Ofertantul desemnat câștigător este S.C. STRABAG SRL cu preţul de 545,91 milioane de lei fără TVA. Durata contractului este de 30 luni, din care 6 luni perioada de proiectare și 24 luni perioada de execuție a lucrărilorPerioada de garanție a lucrărilor este de 84 de luni. Ordinul de începere a fost emis pe 27 septembrie 2021.

centura oradea - a3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Proiectul drumului de legătură are o lungime de 18,96 km, 12 poduri noi și pasaje (inclusiv peste Crișul Repede și peste șoseaua Borșului), dar și 3 noduri rutiere. Noua șosea urmează să fie construită la profil de drum expres pe 13 km, iar, pe 6 km, la profil de drum național cu 4 benzi.

FOTO – VIDEO: Drumul de legătura Centura Oradea – A3 (sursa: Marin Marian)

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 8 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code