Economice

Banca Centrală a Rusiei cere băncilor comerciale să dea dovadă de discreţie cu privire la bilanţurile lor

O serie de mari bănci ruseşti au fost decuplate de la sistemul interbancar internaţional Swift, ceea ce le limitează capacitatea de a derula tranzacţii cu străinătatea. La rândul său, rubla rusească s-a prăbuşit iar autorităţile de la Moscova au introdus restricţii cu privire la cumpărarea de valută pentru a susţine rubla.

„Banca Rusiei a luat decizia să limiteze, temporar, volumul publicării bilanţurilor de către instituţiile de credit pe site-urile lor şi pe cel al Băncii Rusiei”, a anunţat aceasta din urmă. „Vrem să limităm riscurile pentru organizaţiile de credit din cauza sancţiunilor ţărilor occidentale”, a adăugat Banca Rusiei.

În continuare, băncile comerciale ruseşti vor trebui să transmită bilanţurile contabile către Banca Centrală dar acestea nu vor mai fi date publicităţii.

Autorităţile ruse îşi înmulţesc măsurile pentru a limita fuga capitalurilor şi a împiedica apariţia unei sentiment de panică în rândul populaţiei, dacă băncile ar ajunge în situaţia în care nu dispun de lichidităţi. Numeroşi ruşi şi-au retras economiile din conturile bancare, aşa cum arată cozile lungi de la ghişeele băncilor şi ATM-uri, într-o ţară care este obişnuită cu crizele economice şi financiare.

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 4 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code