NEWSNET

Economice

Banca pentru Comerț și Dezvoltare a Mării Negre a primit ratingul „A” din partea agenției Standard and Poor’s

Agenția de evaluare financiară a declarat că această reevaluare reflectă confirmarea politicilor de dezvoltare a BSTDB, evidențiată de creșterea solidă a portofoliului de credite din ultimii trei ani și de decizia recentă a acționarilor de a investi capital nou.

Standard and Poor’s subliniază că profilul de risc financiar al BSTDB este foarte puternic și rezilient, precum și faptul că repercusiunile financiare ale pandemiei au doar un impact minor asupra calității activelor băncii.

„Acesta este primul upgrade complet primit de BSTDB în aproape un deceniu și, având în vedere că a avut loc în această perioadă de instabilitate economică și socială fără precedent la nivel mondial, se reflectă în mod pozitiv asupra Băncii și creează o bază solidă pentru dezvoltarea sa viitoare”, a declarat Dmitry Pankin, președintele BSTDB.

Despre BSTDB

Banca pentru Comerț și Dezvoltare a Mării Negre (BSTDB) este o instituție financiară internațională înființată de Albania, Armenia, Azerbaijan, Bulgaria, Georgia, Grecia, Moldova, România, Rusia, Turcia și Ucraina. Sediul central este în Salonic, Grecia. Banca sprijină dezvoltarea economică și cooperarea regională prin acordarea de împrumuturi, linii de credit, capitaluri și garanții pentru proiecte și prin finanțări comerciale în sectoarele publice și private din țările membre. Capitalul autorizat al Băncii este de 3,45 de miliarde de euro. BSTDB beneficiază de un rating pe termen lung “A” acordat de Standard and Poor’s (S&P), “A2” acordat de Moody’s și ”A+” acordat de agenția rusă ACRA.

The post Banca pentru Comerț și Dezvoltare a Mării Negre a primit ratingul „A” din partea agenției Standard and Poor’s appeared first on Economica.net.

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 4 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code