Economice

Băncile care nu trec la metodele de plată de ultimă generaţie vor pierde 89 de miliarde de dolari în următorii 3 ani – studiu Accenture

Raportul, intitulat „Payments Gets Personal”, se bazează pe un sondaj efectuat în rândul a peste 16.000 de clienţi din 13 ţări din Asia, Europa, America Latină şi America de Nord. Acesta explorează modul în care principalele bănci şi jucători din domeniul plăţilor îşi pot îmbunătăţi relevanţa în procesul de tranzacţionare a clienţilor şi pot profita de viitoarele inovaţii în materie de plăţi, scrie Agerpres.

Raportând riscurile legate de veniturile din plăţi în funcţie de regiunea geografică, raportul a identificat că în America de Nord sunt în pericol venituri din plăţi în valoare de 34 de miliarde de dolari, în America Latină sunt ameninţate peste 25 de miliarde de dolari, iar în Asia-Pacific peste 24 de miliarde de dolari. În Europa, unde peste 55% dintre clienţi nu folosesc în mod regulat cardurile de credit, peste 4 miliarde de dolari din veniturile din plăţi sunt în pericol.

Deşi metodele de plată tradiţionale încă domină peisajul plăţilor pentru clienţi, ofertele de ultimă generaţie câştigă rapid teren. Studiul a identificat o folosire frecventă a metodelor de plată tradiţionale, cum ar fi banii lichizi (utilizaţi de 66% dintre respondenţii la sondaj), cardurile de debit (64%) şi cardurile de credit (48%). Cu toate acestea, mai mult de jumătate (56%) dintre consumatorii intervievaţi utilizează portofele digitale şi 10% folosesc aplicaţii de plată de la cont la cont (A2A – account-to-account).

În timp ce numerarul rămâne metoda de plată dominantă, soluţiile de plată de ultimă generaţie – inclusiv portofelele digitale, aplicaţiile A2A şi cumpără acum plăteşte mai târziu (buy now, pay later – BNPL) – devin din ce în ce mai populare.

Potrivit comunicatului companiei, se preconizează că plăţile biometrice (autentificarea caracteristicilor fizice, cum ar fi retina, amprentele palmei, amprentele digitale şi ale feţei) vor genera şi mai multe perturbări. Mai mult de patru din 10 respondenţi (42%) consideră că este probabil ca biometria să fie utilizată pe scară largă până în 2025, iar 9% au declarat că ar fi dispuşi să o utilizeze ca metodă principală de plată dacă ar fi disponibilă, până în 2025.

De asemenea, studiul a constatat că factorii macroeconomici externi, inclusiv inflaţia şi creşterea ratelor dobânzilor, influenţează alegerile de plată ale consumatorilor, care caută să reducă dobânzile la credite. Aproape o treime (31%) dintre utilizatorii de carduri de credit au declarat că iau în considerare trecerea la alte instrumente de plată pentru cumpărăturile în persoană, iar puţin peste jumătate (54%) dintre aceştia intenţionează să utilizeze metode de plată fără perceperea de dobânzi, inclusiv carduri de debit, numerar şi finanţare de tip „cumpără acum, plăteşte mai târziu” – buy now, pay later (BNPL).

Raportul se bazează pe informaţiile din studiul Accenture 2022 Global Consumer Payments, realizat pe baza unui sondaj efectuat în rândul a 16.000 de clienţi din 13 ţări din Asia, Europa, America Latină şi America de Nord. Cercetarea pe teren a avut loc în lunile august şi septembrie 2022. Accenture este o companie globală de servicii profesionale, cu experienţă în digital, cloud şi securitate.

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 43 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code