Economice

Bani în plus pentru primari în celebrul program Anghel Saligny. Guvernul vrea să dea încă 15,5 miliarde de lei pentru drumuri și racordarea la gaze naturale-DOCUMENT

Programul Anghel Saligny, care alocă 50 de miliarde de lei pentru obiective care țin de dezvoltarea locală, ar putea fi suplimentat cu 15,5 miliarde de lei, arată un proiect de Ordonanță de Urgență obținut de Economica. Documentul subliniază că banii vor fi folosiți, în principal, pentru drumuri și racordarea comunelor la sistemul de gaze naturale ( unul dintre proiectele promovate intens de PNL).

Suplimentarea fondurilor, arată nota de fundamentare, se va face prin transferul unor proiecte din Programul Operațional Infrastructură Mare. Conform OUG, de  sumele din programul Anghel Saligny vor beneficia aproape 10.000 de proiecte, depuse de 3.149 de Unit[í Administrativ Teritoriale(UAT), adică orașe și comune, dintr-un total de 3.228, cât are România.

„Ținând cont de faptul că pentru categoria de investiții…drumuri comunale și/sau drumuri publice, drumuri județene, drumuri de interes local precum și variante ocolitoare, este necesară suplimentarea bugetului inițial cu suma de 10 miliarde lei având în vedere numărul mare de solicitări pentru această categorie de investiții, respectiv 4.858 de cereri depuse ,cu o valoare aproximativă de 89 miliarde de lei…De asemenea, pentru categoria de investiții sisteme de distribuție gaze naturale…este necesară suplimentarea bugetului inițial cu 5,5 miliarde lei, ținând cont că vor fi preluate în cadrul programului 105 proiecte cu suma de 5,502 miliarde lei„, arată proiectul de OUG.

 

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 1 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code