Economice

BCR – creştere de 80% pentru creditele aprobate în cadrul programelor guvernamentale dedicate IMM-urilor

Creşterea a fost accelerată de programul IMM Prod, care, în mai puţin de o lună de când a devenit operaţional, a înregistrat peste 180 de tranzacţii, în valoare de 411 milioane lei. Tranzacţiile aprobate în cadrul IMM Prod au ca obiect achiziţia de echipamente de producţie, eficienţă energetică prin instalare de panouri fotovoltaice, precum şi construcţia sau cumpărarea de hale de producţie. IMM Prod deţine o pondere de 30% din totalul creditelor acordate de BCR prin programele guvernamentale dedicate IMM-urilor, scrie Agerpres.

„Am susţinut activ accesarea de credite bancare garantate de stat, pentru asigurarea activităţii curente sau pentru investiţii, facilitând accesul antreprenorilor la informaţii şi oferind consiliere pentru implementarea şi monitorizarea proiectelor. În cifre, ultimii trei ani înseamnă 5.623 de finanţări acordate de BCR prin programele de garantare, cu o valoare totală a creditelor de 4,3 miliarde de lei. IMM-urile sunt oxigenul economiei, iar rolul nostru este să sprijinim dezvoltarea sustenabilă a mediului antreprenorial. De aceea, un plan de afaceri consolidat sau un plan de extindere a business-ului bine construit trebuie să ţină cont de contextul economic, de dinamica internaţională şi de inovaţiile care aduc valoare adaugată mare. Este nevoie să stimulăm producţia locală, să creăm şi să protejăm locurile de muncă, iar BCR este aici ca să se implice. Rezultatele obţinute în 2022 ne arată încă o dată că suntem un partener de încredere şi că împreună putem construi pe termen lung, cu soluţii adaptate la nevoile de business ale antreprenorilor”, a declarat Bogdan Cernescu, director executiv Corporate Coverage BCR.

Programele de finanţare cu garanţie de stat dedicate IMM-urilor s-au încheiat pe 30 iunie, iar o nouă ediţie a acestor programe este în curs de lansare. Procesul pe care un antreprenor trebuie să îl urmeze pentru a beneficia de avantajele programelor, precum şi toate detaliile necesare pot fi accesate pe https://www.bcr.ro/ro/business, în cadrul ghidurilor special pregătite.

Banca Comercială Română (BCR), membră a Erste Group, este unul dintre cele mai importante grupuri financiare din România, incluzând operaţiunile de bancă universală (retail, corporate & investment banking, trezorerie şi pieţe de capital), precum şi societăţile de profil de pe piaţa leasingului, pensiilor private si a băncilor de locuinţe.

BCR oferă o gamă completă de produse şi servicii financiare, printr-o reţea de 18 centre de afaceri şi 16 birouri mobile dedicate companiilor şi 322 de unităţi retail situate în majoritatea oraşelor din ţară cu peste 10.000 de locuitori.

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 15 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code