Economice

Bege, ANRE: Trebuie stabilite codurile CAEN ale consumatorilor noncasnici cu preţul plafonat

În prezent, OUG 119 a fost aprobată de Senat cu modificări, iar Camera Deputaţilor este decizională.

„Este foarte interesant ce s-a aprobat în Senat, din punct de vedere legislativ nu are niciun impact, pentru că trebuie să fie aprobat în Camera Deputaţilor. Cert este că impactul OUG 27, cu toate modificările ulterioare, în sistemul energetic este unul semnificativ pentru toţi actorii pieţei. Eu salut în primul rând încercările de a simplifica şi a clarifica nişte semne de întrebare încă neclare în OUG 27 şi OUG 119, vă dau un exemplu: este absolut necesară o modificare în sensul specificării codurilor CAEN pentru care plafonarea se aplică consumatorilor noncasnici”, a spus Bege, în conferinţa „Provocări în criza energetică”, organizată de Profit.ro

Printre modificările aduse în Senat se află şi prevederea potrivit căreia de preţ plafonat vor beneficia şi familiile cu cel puţin trei copii.

„Invit furnizorii să vină cu propuneri în Camera Deputaţilor (pentru implementarea acestei prevederi – n.r.). O variantă ar fi o cerere pe proprie răspundere, există şansa să se vină cu completări şi dezbaterea de acolo va fi importantă”, a completat vicepreşedintele ANRE.

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 4 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code