NEWSNET

Economice

Belgia nu este sigură că achiziția în comun de gaze naturale de către țările UE reprezintă o soluție pentru scăderea prețurilor

„Nu suntem convinşi că în acest stadiu achiziţiile în grup ar fi o soluţie. Credem că trebuie să continuăm discuţiile la Consiliul European”, a afirmat Celine Tellier.

Comisia Europeană ar trebui să achiziţioneze gaze în numele tuturor statelor membre UE sau doar în numele celor care vor asta, a declarat miercuri premierul spaniol Pedro Sanchez.

„Propunerea guvernului nostru este următoarea: Comisia Europeană să negocieze în numele tuturor celor 27 de state membre UE şi, dacă unele se opun, atunci ceea ce propunem este întărirea cooperării, astfel încât statele care vor se pot alătura, iar Executivul comunitar va negocia”. Comisia Europeană va negocia în colaborare cu firmele private, susţine oficialul spaniol.

Citește și: https://www.economica.net/ce-s-a-angajat-sa-vina-in-maxim-o-saptamana-cu-unele-solutii-la-cresterea-preturilor-la-energie-iohannis_535714.html

CE analizează propuneri de reorganizare a reglementărilor în cadrul blocului comunitar şi măsuri temporare pentru a contracara creşterea preţurilor la energie. Comisia Europeană va publica, în data de 13 octombrie, propriul său ghid cu privire la modul în care ţările membre pot răspunde la creşterea preţurilor la energie.

Europa a fost lovită de o creştere explozivă a preţurilor la energie pe măsură ce economiile au ieşit din pandemie, ceea ce a stimulat cererea tocmai când oferta de energie s-a diminuat. Creşterea costurilor la energie începe să se repercuteze asupra producţiei industriale, ceea ce urcă riscul unor noi volatilităţi, pe măsură ce companiile se gândesc să îşi reducă producţia, iar consumatorii utilizează combustibili alternativi.

Citește și: https://www.economica.net/prim-ministrul-spaniol-pedro-sanchez-a-cerut-comisiei-europene-sa-cumpere-la-comun-gaze-naturale-pentru-a-limita-cresterea-exploziva-a-preturilor_534901.html

The post Belgia nu este sigură că achiziția în comun de gaze naturale de către țările UE reprezintă o soluție pentru scăderea prețurilor appeared first on Economica.net.

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 1 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code