Economice

Beltrame a finalizat achiziția COS Târgoviște și investește 150 de milioane de euro în următorii patru ani

AFV Beltrame Group a plătit 38,3 milioane de euro + TVA pentru activele COS Târgoviște. Compania, care mai deține și laminorul Donalam din Călărași, vrea să transforme combinatul din Târgoviște într-o unitate de producție de oțeluri speciale competitivă la nivel european.

100 de milioane de euro vor fi investițe în modernizarea utilajelor, respectiv oțelăria și laminoarele, și circa 40-50 milioane euro în asigurarea capitalului de lucru.

„Ne așteptăm să începem producția în oțelăria existentă și în cele două laminoare la începutul lunii iunie, pentru a livra pe piaţa internă fier-beton și sârmă laminată şi a pune capăt dependenţei pieţei de importuri, mai ales în contextul conflictului din Ucraina”, declară Carlo Beltrame, Group Business Development în cadrul AFV Beltrame.

Angajări la COS Târgoviște

Pentru început, la COS Târgoviște se va produce oţel beton, iar odată cu avansarea lucrărilor de modernizare și formarea forței de muncă, acesta va reveni la producţia de oţeluri speciale pentru care a fost construit iniţial. Redeschiderea unităţii de producţie va genera, în viitorul apropiat, aproximativ 450-500 de locuri de muncă noi. Ulterior, se va ajunge la 1.000 de locuri de muncă. În prezent, în cadrul COS Târgoviște mai lucrează aproximativ 70 de angajați. Aceștia asigură mentenanța rețelelor de utilități și conservarea echipamentelor.

Pe 16 martie, reprezentanții Grupului Beltrame au avut o întâlnire cu premierul României, Nicolae-Ionel Ciucă, ca urmare a finalizării achiziției COS Târgoviște. Premierul a subliniat sprijinul pe care Guvernul României îl acordă dezvoltării investițiilor în industrie, pentru modernizarea economiei naționale, accesul la noi tehnologii.

 

AFV Beltrame Group este prezent pe piața oţelului din România din 2007 și deține laminorul Donalam din Călărași, specializat în producția de bare de oţel special laminate la cald. Acesta are utilizări în diverse industrii, de la petrol și gaze, auto, echipamente mecanice mari și hidraulice, la maşini şi echipamente agricole. Donalam a încheiat 2021 cu o cifră de afaceri de 118 milioane euro, în creștere cu 90% față de 2020. Volumul de vânzări a fost de aproximativ 159.000 tone de bare de oțel. Compania estimează o cifră de afaceri de peste 160 de milioane de euro în 2022, cu o creștere de 30% și un volum de vânzări de aproximativ 170.000 de tone de bare de oțel. În prezent, compania deține peste 340 de angajați.

 

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 2 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code