NEWSNET

Economice

BERD vrea să-și oprească investițiile în sectorul privat din Belarus

„În actualele circumstanţe, conducerea BERD crede că este inadecvat să ia în considerare orice proiecte noi în Belarus, indiferent dacă sunt în sectorul privat sau public”. Totuşi, este de competenţa Board-ului să ia o decizie oficială, au informat sursele.

În iulie, Odile Renaud-Basso, preşedintele Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, a conformat că Board-ul a decis să nu mai facă niciun proiect în sectorul public din Belarus, deşi dădea asigurări că vor continua proiectele din sectorul privat.

În prezent, BERD are în Belarus investiţii de 914 milioane de euro în 65 de proiecte, din care 60% în sectorul privat.

Multe proiecte au fost semnate înainte de august 2020, când preşedintele Alexander Lukashenko a înăsprit controlul asupra ţării.

Următoarea reuniune a Board-ului BERD este programată în data de 24 noiembrie.

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) a fost înfiinţată în 1991 pentru a investi în fostele state din blocul comunist şi a le ajuta să facă tranziţia la economia de piaţă. În ultimii ani, BERD a început să-şi reorienteze atenţia dinspre fostul bloc sovietic spre Africa de Nord şi Orientul Mijociu.

În România, unde BERD este un investitor major, Banca se concentrează asupra finanţării infrastructurii, creşterii productivităţii şi consolidării sectorului financiar. Până în prezent, BERD a investit aproape nouă miliarde de euro în economia ţării, iar 76% dintre aceste investiţii au mers în sectorul privat.

The post BERD vrea să-și oprească investițiile în sectorul privat din Belarus appeared first on Economica.net.

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 3 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code