Economice

Bernd Spalt va pleca de la Erste Group în 2023 din cauza divergenţelor de opinie cu privire la strategie

Consiliul de Supraveghere al Erste va iniţia procesul de găsire a unui succesor, după reconstituirea comitetului de nominalizări, în urma viitoarei Adunări Generale Anuale, care va avea loc în data de 18 mai 2022.

„Aş dori să mulţumesc tuturor angajaţilor Erste Group, colegilor mei din conducerea şi celor mai apropiaţi membri ai echipei pentru cooperarea excelentă din ultimii ani. Sunt foarte recunoscător că am făcut parte din această companie şi că am avut ocazia de a contribui la formarea ei semnificativă în ultimele decenii. Erste este o bancă excelentă şi va continua să fie aşa”, a declarat Bernd Spalt.

Începând din luna ianuarie 2020, Bernhard Spalt este director general al Erste, înlocuindu-l pe Andreas Treichl, care a fost şeful băncii austriece din iulie 1997. Înainte de a ocupa postul de CEO, Bernhard Spalt a fost director de risc la Erste Bank Oesterreich.

Erste Group este unul dintre principalii furnizori de servicii financiare din estul Uniunii Europene.

Banca Comercială Română (BCR), membră a Erste Group, este unul dintre cele mai importante grupuri financiare din România, incluzând operaţiunile de bancă universală (retail, corporate & investment banking, trezorerie şi pieţe de capital), precum şi societăţile de profil de pe piaţa leasingului, pensiilor private şi a băncilor de locuinţe. BCR oferă o gamă completă de produse şi servicii financiare, printr-o reţea de 18 centre de afaceri şi 16 birouri mobile dedicate companiilor şi 326 de unităţi retail situate în majoritatea oraşelor din ţară cu peste 10.000 de locuitori. BCR este banca nr.1 în România pe piaţa tranzacţiilor bancare, clienţii BCR dispunând de cea mai mare reţea naţională de ATM-uri şi maşini multifuncţionale – 1.700 de echipamente, aproximativ 11.300 POS-uri şi servicii bancare complete prin Internet banking, Mobile banking, Phone-banking şi E-commerce.

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 4 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code