Flux-stiri

Biden propune asistenţă de 6,4 miliarde de dolari Ucrainei şi ţărilor NATO din Europa de Est

  • Biden propune Congresului SUA alocarea de asistenţă financiară şi în materie de securitate în valoare de 6,4 miliarde de dolari Ucrainei şi ţărilor de pe flancul estic al NATO.
  • Statele Unite au anunţat deja, anul acesta, furnizarea a 650 de milioane de dolari Ucrainei pentru necesităţi în materie de securitate.
  • De asemenea, SUA trimit 52 de milioane de dolari pentru asistenţă umanitară.

Administraţia Joseph Biden propune Congresului SUA alocarea de asistenţă financiară şi în materie de securitate în valoare de 6,4 miliarde de dolari Ucrainei şi ţărilor de pe flancul estic al NATO, în contextul agresiunii militare ruse, afirmă oficiali de la Washington citaţi de publicaţia The Hill.

Propunerea lui Biden include 2,9 miliarde de dolari de la Departamentul de Stat şi de la Agenţia SUA pentru Dezvoltare Internaţională, în scopul operaţiunilor umanitare, dar şi pentru asistenţă în materie de securitate destinată Ucrainei, Poloniei, ţărilor baltice şi aliaţilor de pe flancul estic al NATO, afirmă un oficial din cadrul Administraţiei Biden.

De asemenea, Preşedinţia SUA cere Congresului să aprobe suplimentarea bugetului Pentagonului cu 3,5 miliarde de dolari.

„După cum au transmis clar preşedintele şi membrii Congresului, Statele Unite menţin angajamentul de susţinere a poporului ucrainean în acţiunile de apărare a ţării şi democraţiei. Într-o conversaţie recentă cu membri ai Congresului, Administraţia Biden a identificat necesitatea furnizării de asistenţă suplimentară, umanitară, în materie de securitate şi economică, Ucrainei şi partenerilor central-europeni, din cauza invaziei neprovocate şi nejustificate a Rusiei”, a declarat Jen Psaki, purtătoarea de cuvânt a Casei Albe.

Statele Unite au anunţat deja, anul acesta, furnizarea a 650 de milioane de dolari Ucrainei pentru necesităţi în materie de securitate şi a 52 de milioane de dolari pentru asistenţă umanitară.

The post Biden propune asistenţă de 6,4 miliarde de dolari Ucrainei şi ţărilor NATO din Europa de Est appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor
Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 2 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code