Economice

Blue Air îşi deschide o nouă bază la Iaşi şi operează zboruri spre încă 11 destinaţii

Blue Air, care este cea mai mare companie aeriană ultra low-cost din România, a anunţat deschiderea celei de-a patra baze din România – Iaşi, cu două aeronave noi şi introducerea a 11 noi rute ce leagă România de Europa, numărul acestora ajungând astfel la 13.

Conform reprezentanţilor companiei, noua bază de la Iaşi va efectua în vara anului 2022 până la 46 de zboruri pe săptămână, 11 rute directe noi şi 12 zboruri de conexiune la tarife accesibile. Noile rute vor fi spre Bruxelles, Barcelona, Paris, Dublin, Londra, Dusseldorf, Munchen, Roma, Heraklion, Mykonos, Zakynthos.

„Suntem încântaţi să anunţăm deschiderea noii noastre baze din Iaşi, care va oferi o conectivitate sporită prin cele două aeronave poziţionate la Iaşi, 46 de zboruri săptămânale şi 11 rute noi, legând Iaşiul cu destinaţii cheie, precum Londra, Paris, Dublin, Barcelona, Dusseldorf, Bruxelles pe tot parcursul anului. Blue Air se angajează să-şi consolideze în continuare poziţia în Iaşi prin extinderea reţelei sale la 25 de destinaţii şi prin poziţionarea a patru aeronave Boeing 737-MAX-8 în Vara 2023. Pentru a sărbători, desfăşurăm astăzi campania Cumperi un bilet şi primeşti unul gratuit, valabilă pentru minimum două persoane care călătoresc spre şi din Iaşi”, a declarat Krassimir Tanev, directorul comercial Blue Air.

Directorul general al Aeroportului Iaşi, Romeo Vatră, a dat asigurări că există toată deschiderea pentru o colaborare cât mai bună şi de lungă durată.

„Vom inaugura baza aeriană în această vară, vom călători spre noi destinaţii, iar de anul viitor vom regăsi în reţeaua de rute şi mai multe zboruri operate de Blue Air. Suntem siguri că noile rute vor fi bine primite de pasagerii noştri, multe dintre ele fiind foarte solicitate. Aeroportul Iaşi este al doilea aeroport regional din ţară, ca număr anual de pasageri, şi fiecare companie parteneră care investeşte la Iaşi contribuie direct la creşterea traficului. Odată cu lansarea noilor destinaţii Blue Air şi conectarea regiunii cu hub-uri aeriene şi centre importante în toată Europa şi nu numai, avem certitudinea că ne vom menţine pe un trend ascendent în ceea ce priveşte mobilitatea pe Aeroportul Iaşi”, a declarat Romeo Vatră.

Acesta a declarat totodată că a încheiat luna martie cu 120.000 de călători, o cifră mai mare chiar decât cea înregistrată înainte de pandemie, în primul trimestru al acestui an fiind înregistrat 220.000 de călători, iar cu aportul Blue Air se va putea depăşi 1 milion de pasageri la finalul anului.

„Creşterea bazei Blue Air în 2023 se va realiza concomitent cu extinderea infrastructurii aeroportuare, când vom beneficia de capacitate dublă de operare prin noul Terminal T4 şi vom deveni mai atractivi pentru companii şi călători. Blue Air este partenerul nostru tradiţional, iar colaborarea noastră se bazează pe încredere”, a spus directorul general al Aeroportului Iaşi.

Preşedinte Consiliul Judeţean Iaşi, Costel Alexe, a apreciat creşterea şi diversificarea numărului de curse pe aeroportul Iaşi.

„Pe lângă investiţiile în dezvoltarea infrastructurii aeroportuare este foarte importantă însă şi relaţia cu partenerii, cu operatorii aerieni. Mă bucur că Blue Air a revenit la Iaşi, că putem avea o colaborare foarte bună pentru ca ieşenii şi moldovenii să fie conectaţi cu importante capitale şi metropole europene. Aeroportul este un pilon principal pentru a ne asigura că avem conexiune cu Europa şi că putem susţine mobilitatea potenţialilor investitori, a oamenilor de afaceri care vor să investească în Iaşi şi a turiştilor”, a spus preşedintele CJ Iaşi.

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 5 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code