Economice

BMW testează intens viitorul i7

BMW a prezentat astăzi câteva detalii despre viitorul model electric i7, varianta electrică a vehiculkului de lux Seia 7. În timpul aşa-numitelor teste în zone fierbinţi pe trasee şi drumuri publice din întreaga lume, inginerii de dezvoltare verifică în primul rând performanţa şi fiabilitatea motoarelor electrice, a tracţiunii integrale şi a bateriei de înaltă tensiune atunci când sunt expuse la stres maxim ca urmare a temperaturilor ridicate, drumurilor neasfaltate, prafului şi diferenţelor mari de altitudine.

Evoluţia către producţia de serie a dus prototipurile BMW i7 pe trasee cu pietriş din deşert, în munţi şi pe o serie întreagă de trasee extrem de dinamice. BMW i7 va fi prezentat în cursul anului 2022, împreună cu alte variante de model ale noului Seria 7.

Conform producătorului bavarez, în cadrul unui program de testare extins sunt simulate sarcini care corespund provocărilor cu care se confruntă un automobil de serie pe parcursul unui ciclu de viaţă complet al produsului. Sprijiniţi de tehnologia precisă de măsurare de la bord, inginerii experimentaţi de testare înregistrează fiecare reacţie a motoarelor electrice, a bateriei de înaltă tensiune, a controlului transmisiei şi a sistemului de răcire integrat, precum şi a tehnologiei de încărcare şi a managementului energiei la influenţele meteorologice şi ale drumului.

Programul de testare, care acoperă zeci de mii de kilometri, include condus pe distanţe lungi şi de mare viteză, precum şi trafic aglomerat în căldură dogoritoare. În plus, secţiunile cu diferenţe deosebit de mari de altitudine au fost selectate în locurile de testare din zona fierbinte. În acest fel, comportamentul la temperatură al motoarelor electrice şi controlul cuplului al tracţiunii BMW xDrive electrice pot fi analizate în timpul unui condus deosebit de dinamic şi de lungă durată în urcare. Pentru a creşte şi mai mult sarcina asupra sistemului de propulsie, programul de testare include şi condus pe munte în modul de tractare. În acelaşi timp, bateria de înaltă tensiune arată cum este capabilă să furnizeze în mod continuu putere de vârf pentru a alimenta motoarele electrice. Ca scenariu extrem şi o provocare deosebită pentru managementul energiei şi electronica de putere, testul implică şi condus la vale cu un sistem de stocare de înaltă tensiune care este deja complet încărcat la pornire şi, prin urmare, nu mai poate absorbi energie din recuperare.

Procedura extinsă de testare în regiuni fierbinţi este utilizată şi pentru a pune la o încercare deosebit de dură performanţa aerului condiţionat şi a altor componente electronice de bord, precum şi rezistenţa la temperatură a materialelor utilizate în interior. Toate acestea pentru a se asigura că singurul sedan electric de lux din lume oferă o experienţă de condus perfect armonizată şi exclusivă în orice situaţie.

The post BMW testează intens viitorul i7 appeared first on Economica.net.

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 6 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code