NEWSNET

Economice

Board-ul FMI îşi reafirmă „încrederea” în Kristalina Georgieva

Board-ul FMI s-a întâlnit cu avocaţii firmei WilmerHale, pentru a le pune întrebări cu privire la raportul lor în care aceştia au susţinut că în anul 2017, când Kristalina Georgieva era directorul general al Băncii Mondiale, aceasta ar fi făcut presiuni nejustificate asupra staff-ului Băncii Mondiale pentru ca locul ocupat de China în clasamentul „Doing Business” să fie îmbunătăţit, scrie Agerpres.

În comunicatul de luni, Board-ul FMI informează că are încrederea în angajamentul Kristalinei Georgieva de a menţine cele mai ridicate standarde de guvernanţă şi integritate ca lider al unei instituţii globale. De asemenea, Board-ul va lua în considerare măsuri suplimentare pentru a asigura soliditatea măsurilor de protecţie instituţională care protejează imparţialitatea angajaţilor FMI şi canalele prin care se transmit plângerile şi opiniile diferite.

Georgieva, care conduce FMI din 2019, a dezminţit în mod categoric acuzaţiile care i-au fost aduse. Luni, oficialul a declarat: „Acesta a fost evident un episod dificil pentru mine. Totuşi, vreau să-mi exprim sprijinul nemodificat faţă de independenţa şi integritatea unor astfel de instituţii, cum ar fi FMI şi Banca Mondială, şi respectul meu pentru toţi cei care s-au angajat să protejeze valorile pe baza cărora au fost înfiinţate aceste instituţii”.

Secretarul Trezoreriei SUA, Janet Yellen, a anunţat că a discutat cu Georgieva în privinţa acuzaţiilor dar Statele Unite nu văd motive pentru schimbarea conducerii FMI.

Acuzaţiile aduse Kristalinei Georgieva pentru perioada când ocupa poziţia de director general al instituţiei sunt ultimele dintr-un şir de scandaluri care au afectat imaginea raportului „Doing Business” în ultimii ani. Atât de controversată, subiectivă şi criticată este metodologia acestui raport, încât Banca Mondială a anunţat joi că va înceta să îl mai publice.

The post Board-ul FMI îşi reafirmă „încrederea” în Kristalina Georgieva appeared first on Economica.net.

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 1 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code