Flux-stiri

Brazilia se confruntă cu un număr record de defrișări în Pădurea Amazoniană

Pădure amazonianăPădure amazoniană

  • Porţiunea de pădure amazoniană afectată de defrişări în primele trei luni ale anului 2022 a fost cea mai mare înregistrată vreodată, potrivit unui nou raport al Institutului Naţional de Cercetări Spaţiale (INPE) din Brazilia citat de CNN.
  • Suprafaţa defrişată este aproape de mărimea oraşului Dallas din Texas. Cercetătorii au observat o creştere de 64% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, când au fost defrişaţi 573,29 kilometri pătraţi.
  • Unii oameni de ştiinţă prezic că defrişările vor continua să crească înainte de alegerile prezidenţiale din Brazilia din octombrie, aşa cum s-a întâmplat şi în trecut.

Porţiunea de pădure amazoniană afectată de defrişări în primele trei luni ale anului 2022 a fost cea mai mare înregistrată vreodată, potrivit unui nou raport al Institutului Naţional de Cercetări Spaţiale (INPE) din Brazilia citat de CNN.

Potrivit raportului INPE, 941,34 kilometri pătraţi de pădure au fost defrişaţi între ianuarie şi martie anul acesta. Aceasta este cea mai mare cantitate înregistrată de când institutul a început să monitorizeze ratele de despădurire în 2016.

Suprafaţa defrişată este aproape de mărimea oraşului Dallas din Texas. Cercetătorii au observat o creştere de 64% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, când au fost defrişaţi 573,29 kilometri pătraţi.

Distrugerea celei mai mari păduri tropicale din lume a crescut de când preşedintele Jair Bolsonaro a preluat funcţia în 2019 şi a slăbit protecţia mediului, argumentând că aceasta împiedică dezvoltarea economică a ţării.

Unii oameni de ştiinţă prezic că defrişările vor continua să crească înainte de alegerile prezidenţiale din Brazilia din octombrie, aşa cum s-a întâmplat şi în trecut.

De obicei, aplicarea legislaţiei de mediu slăbeşte în anii electorali, iar infractorii s-ar putea grăbi să defrişeze înainte de preluarea mandatului de către un nou guvern.

The post Brazilia se confruntă cu un număr record de defrișări în Pădurea Amazoniană appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 4 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code