NEWSNET

Economice

Bugetele de publicitate digitală vor creşte cu 15 % în acest an, iar publicitatea tradiţională va continua să scadă – Deloitte

Mai mult decât atât, studiul subliniază că marketingul digital a devenit un pilon important pentru rezultatele companiilor în contextul pandemiei din acest an: în toate sectoarele, ponderea contribuţiei activităţilor de marketing digital la performanţa companiilor a crescut în medie cu 33% în cursul anului 2020.

Principalele activităţi de marketing digital în care au investit companiile au fost optimizarea propriilor pagini web (74% din clienţii de publicitate digitală), promovarea pe canalele digitale şi în motoarele de căutare (65%) şi marketing direct pe canale digitale (57%), arată studiul Deloitte.

Industriile care investesc cel mai mult în optimizarea site-urilor web sunt serviciile destinate persoanelor fizice şi transporturile, în timp ce domeniile farmaceutic/biotehnologic, bunuri de larg consum şi tehnologia/platformele digitale/software investesc mai mult în promovarea pe canalele digitale şi în motoarele de căutare, precum şi în marketingul digital direct.

Totodată, bugetele de marketing alocate pentru promovarea pe dispozitive mobile (telefoane, tablete) şi în social media au crescut uşor faţă de anul precedent, de la 14% la 19% din totalul bugetelor de marketing în cazul dispozitivelor mobile, şi de la 13% la 15% pentru social media.

Specialiştii participanţi la studiu estimează că bugetele destinate ambelor categorii vor avea o creştere mare în următorii cinci ani, până la 36% din bugetele de marketing, în cazul promovării pe mobil, şi până la 25%, în cazul social media.

Sectoarele care alocă cea mai mare parte din bugetele lor de marketing promovării pe dispozitivele mobile sunt serviciile destinate persoanelor fizice şi transporturile, în timp ce domeniul energiei şi cel farmaceutic/biotehnologic consumă cele mai mici procente promovării pe dispozitivele mobile.

Industriile care cheltuiesc cea mai mare parte a bugetelor de marketing pe promovarea în social media sunt comunicaţii/media şi serviciile destinate persoanelor fizice, în timp ce serviciile bancare şi financiare cheltuiesc cei mai puţini bani pe promovarea în aceste canale.

Analiza arată că specialiştii în marketing implementează tot mai des în activitatea lor soluţii care folosesc Inteligenţa Artificială (AI) şi „machine learning”, acestea înregistrând, din 2018, o creştere anuală de aproximativ 10%.

În prezent, companiile din domeniul tehnologiei investesc cel mai mult în AI şi „machine learning”, iar cel mai puţin investesc industria farmaceutică şi domeniul biotehnologiilor.

În viitor, aşteptările privind utilizarea Inteligenţei Artificiale şi „machine learning” sunt chiar mai mari şi se estimează că vor creşte cu aproape 20% în următorii trei ani, potrivit autorilor studiului.

Prin urmare, directorul de Marketing şi Business Development la Deloitte România, Ruxandra Băndilă, a recomandat specialiştilor în marketing să utilizeze datele pentru crearea unor experienţe personalizate pentru clienţi.

„În contextul în care activităţile de marketing digital au luat amploare în timpul pandemiei de COVID-19, este momentul ca specialiştii din domeniu să treacă la nivelul următor şi să îşi dezvolte strategia prin valorificarea canalelor digitale şi prin utilizarea datelor cu scopul de a crea experienţe personalizate pentru clienţi. Studiul subliniază că organizaţiile ar trebui să apeleze în continuare la tactici şi strategii variate, cum ar fi: să se concentreze pe dezvoltarea de interfeţe digitale pentru a îmbunătăţi interacţiunea cu clienţii, să integreze utilizarea de date pentru a cunoaşte cât mai bine comportamentul clientului, să construiască parteneriate şi să investească în cele mai noi tehnologii de automatizare pentru a comunica eficient cu clienţii în mediul virtual”, a menţionat reprezentanta Deloitte România, citată în comunicat.

În ceea ce priveşte locurile de muncă din domeniul marketingului, analiza relevă faptul că estimările sunt optimiste, cu o creştere de aproape 8% a acestor locuri de muncă până la sfârşitul anului curent faţă de anul precedent.

Analiza Deloitte Chief Marketing Officer este rezultatul a peste 350 de interviuri realizate în Statele Unite ale Americii în rândul specialiştilor seniori din domeniul marketingului din 16 industrii.

The post Bugetele de publicitate digitală vor creşte cu 15 % în acest an, iar publicitatea tradiţională va continua să scadă – Deloitte appeared first on Economica.net.

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 3 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code