Economice

Bulgaria va anula toate restricțiile împotriva COVID-19 începând din 1 aprilie

Aceste modificări vor fi implementate după ce guvernul centrist de coaliţie de la Sofia a decis să pună capăt stării de alertă la nivel naţional, introdusă în urmă cu doi ani, când pandemia de coronavirus a ajuns în Bulgaria.

Bulgaria rămâne ţara cu cea mai mică rată de vaccinare anti-COVID-19 din Uniunea Europeană, mai puţin de 30% din populaţia sa totală fiind vaccinată cu schemă completă.

Pandemia de coronavirus a făcut 36.498 de victime în această ţară cu o populaţie de 7 milioane de locuitori.

Numărul noilor infectări din Bulgaria a fost miercuri de 1.698, foarte departe de recordul înregistrat la sfârşitul lunii ianuarie 2022, când 12.399 de cazuri au fost confirmate într-o singură zi.

Printre celelalte restricţii care vor fi anulate se află obligativitatea de respectare a distanţării sociale, limitarea capacităţii de primire pentru restaurante, cinematografe, teatre şi evenimente publice, precum şi cursurile obligatorii în format online pentru universităţi.

Toţi turiştii străini vor putea să intre în Bulgaria dacă deţin un certificat COVID-19 valid, obţinut de persoane care s-au vaccinat împotriva noului coronavirus, au trecut prin boală sau care prezintă un rezultat negativ la un test realizat recent pentru depistarea virusului SARS-CoV-2.

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 1 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code