Economice

Bursa de la Moscova va relua luni în mod normal tranzacţiile cu acţiuni şi bonduri

Sesiunea de tranzacţionarea va dura de la 09:50 AM până la 01:50 PM, ora Moscovei (06:50-10:50 GMT), a informat Banca Centrală a Rusiei.

Joi au fost reluate parţial tranzacţiile cu acţiuni la Bursa de la Moscova, după cea mai lungă perioadă de închidere din istoria modernă a Rusiei. Statele occidentale au impus sancţiuni dure ca răspuns la invadarea Ucrainei, sancţiuni care au afectat atât capacitatea Rusiei de a-şi folosi rezervele de aur şi valută cât şi accesul băncilor ruseşti la sistemul interbancar SWIFT.

De la lansarea ofensivei ruseşti în Ucraina, la 24 februarie, rubla rusească s-a prăbuşit la un minim istoric în raport cu dolarul american. În replică la sancţiunile occidentale, Banca Centrală a Rusiei a dublat dobânda de bază până la 20%.

Pentru a proteja acţiunile companiilor ruseşti de impactul sancţiunilor internaţionale, Rusia a interzis vânzarea în lipsă (short selling) şi, de asemenea, a interzis investitorilor străini să îşi vândă pachetele de acţiuni ruseşti. De asemenea, Fondul suveran de investiţii al Rusiei va sprijini şi el piaţa bursieră, prin achiziţii de acţiuni în valoare de până la 10 miliarde de dolari.

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 3 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code