NEWSNET

Economice

C.N. APM S.A. a semnat într-o singură zi contractele de finanțare, execuție și supervizare pentru modernizarea infrastructurii de distribuție a energiei electrice în Portul Constanța

Valoarea contractului de finanțare este de 113.390.408,47 de lei (inclusiv TVA). Din aceasta, total eligibil 75.084.487,39 de lei (Uniunea Europeană 63.821.814,28 lei și bugetul de stat 11.262.673,11 lei) și total neeligibil 35.305.921,08 lei (TVA, cofinanțare și tarif de racordare la E-Distribuție).

Obiectivele proiectului sunt: înlocuirea a 75% din toată rețeaua electrică, construirea unei noi stații de transformare, instalarea unui nou sistem SCADA de gestionare a alimentării cu electricitate, conectat la Portul de Nord, Portul Fluvial și Portul de Sud, posturi noi de transformare etc.

Pentru operativitate, în paralel s-au derulat procedurile de achiziție a contractului de proiectare și execuție, cât și cel de supervizare a lucrărilor, contracte prevăzute cu clauză suspensivă.

Astfel, după semnarea contractului de finanțare, au fost semnate astăzi:

a) contractul de proiectare și de execuție a lucrărilor, cu o valoare de 46.863.300 lei (fără TVA), cu Asocierea Electromontaj S.A. – Siemens S.R.L.- Enevo Group S.R.L. Durata contractului este de 32 de luni, din care 4 luni pentru proiectare și 28 luni pentru execuție;

b) contractul de supervizare, cu o valoare de 1.086.000 de lei (fără TVA), cu Venturo Investment S.R.L. Durata contractului esye de 94 de luni.

Investiția este în concordanță cu strategiile Comisiei Europene pentru porturi verzi și creșterea eficienței tehnice și economice a utilizării energiei electrice.

Compania Națională Administrația Porturilor Maritime SA Constanța, în calitate de administrator al porturilor maritime românești, are ca obiectiv prioritar asigurarea condițiilor optime pentru dezvoltarea Portului Constanța, în sensul consolidării poziției acestuia ca port maritim eficient, durabil și sigur, cu rol esențial în dezvoltarea economică a țării.

 

The post C.N. APM S.A. a semnat într-o singură zi contractele de finanțare, execuție și supervizare pentru modernizarea infrastructurii de distribuție a energiei electrice în Portul Constanța appeared first on Economica.net.

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 4 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code