Economice

Câciu: Suntem concentraţi să finalizăm ghidurile de aplicare ale celor patru programe de sprijin pentru companiile româneşti

„Economia locală va fi susţinută, iar dialogul cu mediul de afaceri este esenţial pentru a afla necesităţile reale ale economiei! Aceasta a fost concluzia întâlnirilor pe care le-am avut în ultimele două zile, împreună cu colegul meu, ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu, la Bistriţa”, a scris ministrul Finanţelor.

El a subliniat că a discutat mult cu oamenii de afaceri, fermierii, micii antreprenori şi cu autorităţile locale.

„Mă bucur să constat că toţi au încredere în potenţialul României de a depăşi aceste momente complicate – cu singura condiţie ca statul să se ţină de programele de finanţare a economiei, în special a companiilor mici şi mijlocii. Am reţinut acest mesaj şi îi asigur pe antreprenori că, împreună cu toţi colegii de la Ministerul Finanţelor, suntem concentraţi să finalizăm ghidurile de aplicare ale celor patru programe de sprijin pentru companiile româneşti: IMM Prod – pentru industrializarea economiei, Programul Rural Invest – pentru finanţarea afacerilor din mediul rural, Programul Garant Construct – pentru sectorul construcţiilor şi Programul Innovation – pentru invenţii şi inovaţii.”, a precizat Adrian Câciu.

Ministrul Finanţelor şi-a exprimat convingerea că vor fi mulţi solicitanţi de la Bistriţa pentru aceste programe care însumează 7,5 miliarde de lei.

„Şi spun asta, fiindcă am văzut că susţinerea autorităţilor locale pentru întreprinzători este maximă, iar implicarea presedintelui Consiliului Judeţean, dl Radu Moldovan, precum şi a primarilor din judeţ ajută mult ca programele guvernamentale sa fie implementate până şi în cel mai îndepărtat sat de munte. De aceea, vom fi pregătiţi să finanţăm şi proiecte pentru afacerile din zona montană şi pentru agricultorii bistriţeni. Sunt oameni harnici şi corecţi şi merită tot ajutorul de care au nevoie!”, a menţionat Adrian Câciu.

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 4 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code