Economice

Calea ferată Cluj – Oradea: Contractul pentru lotul 2 poate fi semnat. Contestația italienilor de la WeBuild, respinsă

Contestația italienilor a fost respinsă pe 9 decembrie la CNSC. Rămâne de văzut când va fi semnat și acest contract, cu finanțare prin PNRR.

CFR Infrastructură a desemnat pe 2 noiembrie oferta câștigătoare pentru electrificarea și reabilitarea lotului 2 AGHIREȘ – POIENI (36,53 km) din cadrul liniei Cluj Napoca – Oradea – Episcopia Bihor – Frontieră (166,2 km). Este vorba de asocierea condusă de gălățenii de la Arcada Company.

Oferta financiară depusă de Asocierea RAILWORKS ( ARCADA COMPANY/Leader – Alstom Transport SA) este în valoare de 1,535 miliarde de lei, fără TVA.

Lotul 2 Aghireş – Poieni este cuprins între km 531+160 – km 567+690 , respectiv între Cap Y Staţia CF Aghireș şi Cap Y Stația CF Poieni. Durata de implementare a contractului este de 42 de luni pentru proiectare și execuția lucrărilor.

Pe 10 noiembrie, ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu a anunțat că CFR Infrastructură a semnat primul contract pentru electrificarea și modernizarea infrastructurii feroviare din regiunea de Nord – Vest a României. Contractul pentru Lotul 3 (Poieni – Aleșd, 52,74 km) al magistralei Cluj – Episcopia Bihor are o valoare de 2,11 miliarde de lei (fără TVA) și este finanțat prin PNRR. Constructor: asocierea FCC CONSTRUCCION – GULERMAK – CCN.

Pe 7 decembrie, CFR SA a semnat contractul pentru electrificarea și modernizarea lotului 4 ALEȘD – FRONTIERĂ (46,74 km) din cadrul liniei de cale ferată Cluj Napoca – Oradea – Episcopia Bihor (166,2 km). Câștigătorul contractului este asocierea condusă de italienii de la WeBuild.

Prin electrificarea și reabilitarea liniei de cale feratǎ Cluj Napoca – Oradea – Episcopia Bihor – Frontieră (166,2 km), lucrări structurate pe 4 loturi, se vor asigura condiţii tehnice pentru circulaţia cu viteza de 160 km/h pentru trenurile de călători şi de 120 km/h pentru trenurile de marfă, creşterea gradului de confort şi de siguranţă a traficului feroviar.

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 26 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code