Economice

Canada ia în considerare trimiterea de întăriri în Europa de Est – ministru

‘Noi examinăm opţiuni de trimitere a unor întăriri în întreaga Europă de Est’, a spus Anand, care a vizitat baza Adazi din Letonia, unde Canada conduce un contingent tactic al NATO.

Canada dispune de circa 500 soldaţi în Letonia, în cadrul ‘celei mai mari desfăşurări militare în străinătate’.

SUA au anunţat miercurea trecută că vor trimite în total 3.000 de soldaţi pentru a consolida prezenţa NATO în Europa de Est, ca răspuns la concentrarea de trupe ruse în apropiere de Ucraina.

‘Sunt foarte îngrijorată de ameninţările ruse faţă de Ucraina’, a declarat Anand, adăugând că ţara sa ia ‘foarte în serios apărarea frontului estic al NATO’.

Canada susţine şi instruieşte militari ucraineni în cadrul operaţiunii UNIFIER, lansată în 2015.

În cursul vizitei de duminica trecută la Kiev, Anand a anunţat că ţara sa îşi va reloca unităţile militare desfăşurate în Ucraina în vestul acestei ţări şi va retrage personalul neesenţial al ambasadei sale din capitala ucraineană.

Ministrul leton al apărării, Artis Pabriks, a declarat că ţara sa ‘îşi pregăteşte instructori militari pentru a se alătura operaţiunii UNIFIER’.

NATO a decis să desfăşoare grupuri tactice, prin rotaţie, în ţările membre din estul Europei, şi anume în Polonia şi în statele baltice (Estonia, Letonia şi Lituania), în urma anexării provinciei ucrainene Crimeea de către Rusia în 2014.

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 1 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code